Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησε ηλικιωμένους προσποιούμενος τον προϊστάμενο οικονομικής υπηρεσίας

Περισσότερους από 30 ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη έπεσαν θύματα εξαπάτησης στο διάστημα από το 2014 έως και το 2018, από έναν 63χρονο άνδρα.

Ο δράστης προσποιούμενος τον διευθυντή ή τον προϊστάμενο οικονομικής υπηρεσίας, προσέγγιζε ηλικιωμένους και αναφερόμενος είτε κοινό τόπο καταγωγής είτε σε συγγένεια, αποσπούσε τους αριθμούς των τηλεφώνων τους.

Στη συνέχεια, σκηνοθετούσε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που είχε κερδίσει, αλλά και το κύρος της υποτιθέμενης θέσης του, ζητούσε “δανεικά” προκειμένου να καλύψει έξοδα συγγενικού του προσώπου που είχε εισαχθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι συχνά άλλαζε εμφάνιση προκειμένου να μην αναγνωρίζεται και με αυτό τον τρόπο να δυσχεράνει το έργο της αστυνομίας που τον αναζητούσε.

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την πιθανή εύρεση κι άλλων παθόντων. Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας.

Σε βάρος του 63χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για Απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ σημειώνεται ότι βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης κατόπιν εκκρεμούς καταδικαστικής απόφασης για συναφές αδίκημα.

Μέχρι τώρα προκύπτει ότι, με τον τρόπο αυτό ο 63χρονος εξαπάτησε συνολικά (34) πολίτες, αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον (7) άτομα, αποκόμισε από την παράνομη δράση του το χρηματικό ποσό των (6.860) ευρώ, ενώ προσπάθησε να αποσπάσει το επιπλέον χρηματικό ποσό των (9.000) ευρώ.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *