Τι να δω: Thor – Ragnarok

Σωστά μαντέψατε, ο Θανάσης πήγε σινεμά. Και αποφάσισε να σας μιλήσει για την ταινία που παρακολούθησε. Και μιλάει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο. Όμορφα. Thor: Ragnarok!

thor ragnarok marvel GIF

Η ταινία ανήκει στο Marvel Cinematic Universe (MCU), μια σειρά ταινιών που αφορούν τους ήρωες των κόμικ της Marvel, διαδραματίζονται στον ίδιο κόσμο-σύμπαν-πραγματικότητα-yougetit και, λίγο πολύ, συνδέονται όλες μεταξύ τους. Σκηνοθετήθηκε από τον Taika Waititi και αποτελεί την συνέχεια του Thor (2011) και του Thor: Τhe Dark World (2013). Η παρουσίαση του στο κοινό έγινε στις 10 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες και μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τα 600.000.000 δολάρια σε εισπράξεις, αφήνοντας πίσω το budget των 100.000.000 και κερδίζοντας τον τίτλο της 10ης πιο επικερδούς ταινίας για το 2017. Νοτ μπαντ!

Thor Ragnarok GIF by Marvel Studios

Η υπόθεση ξεκινάει δύο χρόνια μετά τα γεγονότα στη Σοκόβια (βλέπε “Avengers: Age of Ultron”), όταν ο Θωρ, Θεός του Κεραυνού (Chris Hemsworth) και προστάτης του μυθικού Άζγκαρντ συνειδητοποιεί πως εδώ και καιρό έχει πέσει θύμα εξαπάτησης από τον αδερφό του, Λόκι (Tom Hiddleston). Μεγαλύτεροι όμως κίνδυνοι τον περιμένουν, καθώς η πανίσχυρη Χάλα, Θεά του Θανάτου (Kate Blanchett), εμφανίζεται και απειλεί να σπείρει τον τρόμο και το θάνατο στο διάβα της. Μετά από μια σύντομη και επώδυνη μάχη ο Θωρ καταλήγει μακριά από το σπίτι του, παγιδευμένος σε έναν αφιλόξενο και εχθρικό κόσμο. Εκεί θα ανακαλύψει έναν παλιό φίλο, τον Χαλκ (Mark Ruffalo), και μέσα από διάφορες συγκρούσεις θα αρχίσει να πλησιάζει στην τελική σύγκρουση με την Χάλα και τη σωτηρία του Άζγκαρντ.

thor ragnarok GIF by Marvel Studios

H ταινία είναι αρκετά διαφορετική από τα προηγούμενα “Τhor”, καθώς εστιάζει πολύ περισσότερο στο κωμικό στοιχείο. Ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή έχει αλλάξει αρκετά, καθώς – σύμφωνα με τα λεγόμενα των συντελεστών της Marvel – έχει επηρεαστεί από την αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπος υπερήρωες σε προηγούμενες ταινίες και πλέον διακατέχεται από μια εντονότερη αίσθηση του χιούμορ. Ίσως βέβαια το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό σε ορισμένα σημεία, αλλά δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε απολύτως αρνητικό. H δράση είναι σταθερά ικανοποιητική, παρόλο που δεν αποτελεί το καλύτερο δείγμα του σύμπαντος των Εκδικητών. Το κύριο ενδιαφέρον στο έργο είναι, όπως προανέφερα, ο χαρακτήρας του Θωρ και η εξέλιξη του. 

Happy Thor Ragnarok GIF by Marvel Studios
Είναι φανερό πως μέσα από τις περιπέτειες και τις αλλαγές που συμβαίνουν, ο πρωταγωνιστής ωριμάζει, αποκτά μια διαφορετική θέαση στα πράγματα. Συνεπώς, μετά το πέρας του έργου, θα είναι πιο έτοιμος από ποτέ για τις μάχες που έρχονται και για τους καινούργιους εχθρούς που θα εισαχθούν στο MCU με την Τέταρτη Φάση. Infinity War λέμε και κλαίμε – το trailer αργεί;
Συνοψίζοντας τα παραπάνω, η ταινία βρίσκεται κάπου στη μέση: δεν είναι κάτι το μοναδικό, αλλά σίγουρα θα σε κάνει να περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου. Φυσικά, παίζει μεγάλο ρόλο το αν έχεις δει και τις προηγούμενες ταινίες του κόσμου της Μarvel. Ναι, και τις 16. Σιγά, τι έχεις να κάνεις αυτό το τριήμερο; Ξεκίνα από τώρα! Αφού διαβάσεις και τις υπόλοιπες προτάσεις μου στο site, έτσι για το καλό.
thor ragnarok GIF
YΓ: Θυμήσου να μείνεις στην αίθουσα μετά το τέλος της ταινίας, καθώς υπάρχουν επιπλέον σκηνές κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους. Και κράξε σιωπηλά μέσα σου όσους δεν το κάνουν, αγνοώντας ένα από τα καλύτερα κομμάτια αυτού του είδους ταινιών. Have fun!
Πηγές: wikipedia.com, giphy.com

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *