Την Παρασκευή 05/10 ξεκινούν τα “Τουμπιώτικα 2018”

Η θεσμοθετημένη γιορτή «ΤΑ ΤΟΥΜΠΙΩΤΙΚΑ» πραγματοποιείται και φέτος από την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, Κλεάνθους 57.

Το 3ήμερο φετινό πολυθεματικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στην δημοτική μουσική παράδοση, παιδικές εκδηλώσεις με την γιορτή του παιδιού και μια λαϊκή συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει:

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 18.00, το “Σεργιάνι στην παράδοση” με την συμμετοχή των: Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Τούμπας «Οι Άνω Κάτω», Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος «Αντάμωμα», Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης, Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Χορευτικό Τμήμα Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας, «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» Κέντρο Έρευνας & Μελέτης Παραδοσιακού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού, Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλακοπής, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ι.Ν. Αγ. Θεράποντα, Χορευτικό Τμήμα Εθελοντικού Συλλόγου Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, Πολιτιστικός Σύλλογος «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου “Μια γιορτή για τα παιδιά” στις 11:30 το πρωί, οι Δημοτικές Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Άνω Τούμπας Γρ. Λαμπράκη 187 & Πυλαίας 59, παρουσιάζουν την παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων», Αφήγηση παραμυθιού, μουσική & κατασκευές για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στις 1 το μεσημέρι “Διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια και κατασκευές με πηλό”, από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ανέμι.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 20.00 η συναυλία με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη που τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη, και με συμμετοχή της Νίκης Ντουσιοπούλου.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί θεματικές δράσεις από το 20ο Σύστημα Προσκόπων και στις 13.00 η Σχολική Ποδηλατοδρομία.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *