Το Animation Festival έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Η AddArt με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού συνδιοργανώνουν  τo δεύτερο μεγαλύτερο Animation Festival στην Ελλάδα. Το TAF γεμίζει με νέα πρόσωπα και έρχεται για 4η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο για όλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από 18-21 Οκτωβρίου. Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το TAF Thessaloniki Animation Festival, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «ANIMEARTH». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Προβολές θα γίνονται στον ιστορικό κεντρικό κινηματογράφο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ”, ενώ στη Δημοτική Κεντρική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιούνται εργαστήρια. Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής θα διεξαχθούν προβολές και Workshops για παιδιά.

Στη φετινή διοργάνωση μάλιστα, θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους και θα υπάρξουν βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν για τη συνολική τους προσφορά στο χώρο του animation.

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *