Το Παρίσι πουλά τα «λουκέτα της αγάπης» και δίνει τα έσοδα σε πρόσφυγες

Το Παρίσι αναμένεται να στήσει αγορά και να πουλήσει τα λουκέτα που ερωτευμένοι τοποθετούν στην «γέφυρα της αγάπης» . Όλα τα έσοδα από την πρωτοβουλία θα δοθούν υπέρ των προσφύγων.
Εδώ και 18 μήνες η πόλη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια απομάκρυνσης των λουκέτων από την γέφυρα Pont des Arts, πάνω από τον Σηκουάνα, καθώς το μεταλλικό κατασκεύασμα δεν μπορούσε να αντέξει το τεράστιο βάρος τους και είχε αρχίσει να λυγίζει.
Όπως αναφέρει ο Guardian η πόλη σκέφτεται να πουλήσει τα δώρα των ερωτευμένων στην πόλη και να δώσει τα έσοδα για την κάλυψη των αναγκών προσφυγικών ομάδων, μοιράζοντας έτσι λίγη από την αγάπη.
Ο Bruno Julliard, πρώτος αναπληρωτής δήμαρχος της πόλης, αποκάλυψε στην εφημερίδα πως η αγοροπωλησία θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο και τα κέρδη θα φτάσουν μέχρι τις 100.000 ευρώ.
«Οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν πέντε με δέκα λουκέτα, η κομμάτια τους σε προσιτή τιμή». «Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε αυτούς που δουλεύουν για την στήριξη των προσφύγων στο Παρίσι», είπε χαρακτηριστικά.
Όσα λουκέτα απομείνουν, θα αφαιρεθούν και θα καταστραφούν. Ομάδα φανατικών που ζητά εδώ και αρκετό καιρό την απομάκρυνση των λουκέτων έχει επίσης εκφράσει θετική άποψη για την πρόθεση των αρχών της πόλης.
Πηγή: cnn.gr