Το Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε ανανεωμένο τους μαθητές του

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο από την Coca-Cola Τρία Έψιλον στους 698 μαθητές και εκπαιδευτικούς του, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το σχολείο, το οποίο αποτελεί διατηρητέο μνημείο, αναδείχθηκε πρώτο στη φετινή ψηφοφορία του Προγράμματος «Το Σχολείο που Θέλεις», με 24.496 ψήφους.

Εχθές το απόγευμα ξεναγήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο ανακαινισμένο σχολείο, για τον οποίο η επίσκεψη ήταν, όπως είπε, συγκινητική, καθώς έχει τελειώσει εκεί το δημοτικό σχολείο και σε συνομιλία του με τον διευθυντή Γυμνασίου-Λυκείου του Πειραματικού κ. Ελευθέριο Βέτσιο, μοιράστηκε παιδικές μνήμες από το σχολείο.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον για ανακαινίσεις σε σχολεία της πόλης «γιατί δείχνει ότι η συνέργεια ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι απολύτως απαραίτητη». Είπε ότι ο δήμος έχει αγκαλιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Όσο για τις εργασίες που έγιναν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η εταιρεία αναβάθμισε ουσιαστικά τους χώρους του σχολείου προχωρώντας σε 48 συνολικά επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες, οι οποίες περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων: εσωτερική και εξωτερική βαφή του κτιρίου, επεμβάσεις στον αύλειο χώρο, αλλαγή όλων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, υδραυλικές παρεμβάσεις, και ανακαίνιση των αιθουσών. Ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε από όλους τους Θεσσαλονικείς να το σεβαστούν και να το προσέξουν γιατί είναι όπως είπε η ίδια η ιστορία της πόλης. Βέβαια, οι εργασίες στο σχολείο δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως, ενώ ο εξωτερικός τοίχος θα επιστρωθεί με ειδικό υλικό ώστε να καθαρίζεται εύκολα, καθώς γίνεται συνεχώς «στόχος» γραφίτι.

Να σημειωθεί ότι από το 2012, έχουν ανακαινισθεί συνολικά 16 σχολεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Η συνολική επένδυση του προγράμματος αγγίζει τα 1,6 εκ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα έχει βελτιώσει τη σχολική καθημερινότητα περισσότερων από 5.000 μαθητών και εκπαιδευτικών μέχρι σήμερα.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *