Τον Νοέμβριο το TEDx του ΠΑΜΑΚ με τίτλο “Χάσμα”

Τα προσωπικά και συλλογικά χάσματα που συναντούμε όλοι σε κάθε στιγμή της ζωής μας, είναι η θεματολογία του φετινού TedX που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Χάσμα, ή αλλιώς “Chasm”, είναι ο τίτλος του TEDxUniversityofMacedonia 2018, ενώ η διοργάνωση – 6η κατά σειρά – φέρει ως υπότιτλο τη φράση “mind the gap” και πρόκειται να φιλοξενήσει δώδεκα ομιλητές, τέσσερα performances και μια ομάδα 75 ατόμων. Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, στο κτήριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η φετινή διοργάνωση επιδιώκει να επεκταθεί πέρα από το φοιτητικό κοινό και να προσεγγίσει ανθρώπους κάθε ηλικίας», εξηγεί η Έλλη Ζάχου, υπεύθυνη διοργάνωσης για το 2018. Αυτό, συνεχίζει η ίδια, θα επιτευχθεί μέσα από μια ευρεία γκάμα θεμάτων την οποία θα καλύψουν οι ομιλίες, ενώ θα επιστρατευτούν και πρακτικές στοχευμένου μάρκετινγκ.

«Προσπαθούμε για μια μίνιμαλ συνθεση που θα μπορεί να την παρακολουθήσει κόσμος από κάθε ηλικιακή ομάδα, λέει η κ. Ζάχου.

Ανάμεσα στα θέματα που θα αναδειχθούν στη διοργάνωση, ξεχωρίζει το ζήτημα των fake news για το οποίο θα μιλήσει ο καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, Νίκος Παναγιώτου. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής θα μιλήσει για την έξαρση και τις επιπτώσεις των ψευδών ειδήσεων σε περιόδους τραγωδίας.

Από τα πιο ξεχωριστά πρόσωπα που θα ανέβουν στη σκηνή αναμένεται να είναι ο κ. Παναγιώτης Ναζλίδης, που πάσχει από τη “νόσο του Stephen Hawking”, το ALS. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να σπουδάσει νομική και αρχιτεκτονική και να κυνηγήσει κάποια από τα πιο μεγάλα όνειρά του, δίνοντας παράδειγμα θέλησης και ψυχικής δύναμης.

Το σύνολο των ομιλητών και των performers αναμένεται να παρουσιαστεί στο προσεχές διάστημα. Πάντως, σύμφωνα με την κ. Ζάχου, οι παρουσιαστές που θα είναι πρόσωπα – έκπληξη «είναι από τις όμορφες και φρέσκιες προσωπικότητες της πόλης». (Πηγή)

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *