Τζιτζικώστας: Έχουμε διχασμένη κυβέρνηση δυο ταχυτήτων

Για κυβέρνηση δύο ταχυτήτων και σε θέματα ανάπτυξης αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως είχε εξαγγείλει τη βούληση και την ετοιμότητα της ΠΚΜ να υποβάλλει ΣΔΙΤ προκειμένου να αλλάξει ο φωτισμός σε όλους τους δρόμους ευθύνης της. Όπως είπε, η περιφέρεια θα εξοικονομούσε μέχρι και 70% των πόρων και θα γινόταν αυτόματα και η αλλαγή των λαμπτήρων.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια υπέβαλλε το ΣΔΙΤ πριν από περίπου 1.5 χρόνο, ωστόσο πέρασε από δύο υπουργούς και κόλλησε στον τρίτο. “Σήμερα η ΠΚΜ έχει χάσει 1,5 χρόνο στο ΣΔΙΤ. Δεν έχει χάσει η ΠΚΜ αλλά οι πολίτες και οι επισκέπτες της. Είναι λογικό μια κυβέρνηση που θέλει να πετύχει την ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών να μην προχωράει ένα τόσο σημαντικό ΣΔΙΤ; Λυπάμαι που θα το πω αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι διχασμένη, είναι κυβέρνηση δύο ταχυτήτων και στην οικονομία”, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Όπως είπε ο ίδιος, χρησιμοποίησε αυτό το παράδειγμα καθώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το ΣΔΙΤ για τα σχολεία. “Ζητούμε για ακόμα μια φορά, ήταν κάτι που είχα θέσει και στον πρωθυπουργό στο αναπτυξιακό συνέδριο της Θεσσαλονίκης, να ξεκολλήσουν τα ΣΔΙΤ. Όσα έργα δεν μπορούμε να κάνουμε, μπορούμε να τα κάνουμε με τη συμμετοχή ιδιωτών πεντακάθαρα, με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα”, ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *