Βάφτισε τις επιλογές σου, με τ’ όνομα σου.

Όλη η ζωή μας γεμάτη επιλογές, από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες και σημαντικές, καλούμαστε να τις αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι για εμάς. Καθημερινά, από το τι είδος καφέ θα πιείς, τι θα φορέσεις, μέχρι το με ποιον θα μοιραστείς τη μέρα σου, τα προβλήματα σου, την ευτυχία σου, κάνουμε τις επιλογές μας με βάσης τα κριτήρια που θέτουμε. Τι γίνεται όμως, όταν επιλέγουμε ασυνείδητα ή με κριτήρια που άλλοι μας επέβαλλαν; Ποιο είναι το αποτέλεσμα της υποχρεωτικής επιλογής κάποιων πραγμάτων;

Συχνά, οι λάθος επιλογές είναι αυτές που μας κάνουν να δείχνουμε απαισιόδοξοι και να τα βάζουμε με την τύχη μας. Όμως οι ευκαιρίες που μας δίνονται δεν είναι αποτέλεσμα τύχης ή μοίρας, αντιθέτως οφείλουμε να τις δημιουργούμε εμείς για τον εαυτό μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα δούμε το μέλλον μας να φωτίζεται και η ζωή μας να παίρνει την τροπή που είχαμε ονειρευτεί.

Ζούμε σε μία κοινωνία απαιτητική, με γρήγορους ρυθμούς και η ανάγκη για βιαστικές αλλά ταυτόχρονα ισορροπημένες επιλογές μεγαλώνει. Δυστυχώς είναι δύσκολο την ώρα της επιλογής να καταλάβουμε το αντίκτυπο που θα έχει στην μετέπειτα ζωή μας. Δεν γνωρίζουμε αν θα οδηγήσει στην ευτυχία ή στην δυστυχία ή στην επιτυχία. Ωστόσο αν αποτελεί μια καθαρά δική μας επιλογή, που εμείς κάποτε θελήσαμε και αποφασίσαμε, σίγουρα θα υπάρξει και το θάρρος για να διορθώσουμε την τυχόν λάθος επιλογή μας.

train

Καθένας από εμάς οφείλει να ιεραρχήσει τις ανάγκες και τα θέλω του, να είναι συνειδητοποιημένος έτσι ώστε να οδηγείται σε σωστές επιλογές, προσαρμοσμένες στον χαρακτήρα και τους στόχους του. Σίγουρα, δεν εξελίσσονται όλα με σειρά και ομαλά, χρειάζεται υπομονή και θέληση,  αλλά κυρίως καθαρό μυαλό, ωριμότητα και αυτογνωσία για να αποφασίζουμε τα επιθυμητά.

Σημαντικός παράγοντας στη σωστή επιλογή, αποτελεί η αποστασιοποίηση τρίτων ανθρώπων, οι οποίοι θα καταφέρουν να σε μπερδέψουν, καθώς ο καθένας έχει μια διαφορετική άποψη και στο τέλος θα προσπαθήσεις να αποφασίσεις επηρεασμένος από πολλές διαφορετικές πλευρές και βέβαια η επιλογή αυτή δεν θα είναι δική σου. Κράτα μακριά ότι σε μπερδεύει, κοίτα τη ζωή ‘στα μάτια’ , επέλεξε καθαρά και για σένα δίχως επιρροές και κυρίως με αρκετή προσωπική σκέψη.

 Είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε να κάνουμε κάτι που δεν μας ευχαριστεί, που δεν είναι ο εαυτός μας και είναι στο χέρι μας να κάνουμε πέρα όλα αυτά χτίζοντας έτσι την καινούρια μας ζωή. Είναι στο χέρι μας  να μένουμε βολεμένοι στην δυστυχία μας ή να τολμήσουμε το άγνωστο που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία μας. Η κατανόηση των λανθασμένων επιλογών δεν είναι αρκετή αλλά αποτελεί το εφαλτήριο για την αλλαγή μαζί με συμπληρωματικές- διορθωτικές επιλογές που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από το φαύλο κύκλο.

Η ζωή είναι μία συναρπαστική περιπέτεια. Αν τη δούμε απ’ αυτή την πλευρά, μακριά από προβλήματα, άγχη και λάθη χωρίς να σημαίνει ότι τ’ αγνοούμε, πάντα θα βρίσκουμε έναν λόγο να χαμογελάμε και να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις. Είναι σημαντικό να κρατάμε τη ζωή στα χέρια μας και να βιώνουμε την καθημερινότητα όπως μας αρέσει. Η ζωή είναι οι επιλογές μας, γι’ αυτό ας επιλέξουμε να μάθουμε… να γελάσουμε… να αγαπήσουμε… να ερωτευτούμε, ας επιλέξουμε να την ζήσουμε όπως θέλουμε και μας αξίζει.

  «Αναγκασμένος να διαλέξω κάτι κακό, διάλεξα το ΕΛΑΧΙΣΤΟ. »

                                                  ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ