«Σε άτυπο κέντρο υποδοχής μεταναστών, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια περί του αντιθέτου, έχει μετατραπεί η Αριστοτέλους, γεγονός που δεν αποτελεί ούτε ένδειξη ανθρωπισμού, ούτε εικόνα ευνομούμενης χώρας», δηλώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
«Η κρατική αδιαφορία για τους πενήντα περίπου μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Η πόλη μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι, σε μία μάλιστα κεντρική αρτηρία της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί στολίδι και μία από τις πλέον επισκέψιμες, από τουρίστες, οδούς» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες έχουν επιλέξει την Αριστοτέλους για να κατασκηνώσουν σε μία προσπάθεια να καταστεί σαφές στην πολιτεία το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Πολλές φορές, μάλιστα, ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, προκειμένου να συλληφθούν και στη συνέχεια να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσουν άσυλο.
«Οι εικόνες αυτές που είναι θλιβερές έρχονται να προστεθούν στη γάγγραινα που αντιμετωπίζει η Αριστοτέλους και οι παρακείμενοι δρόμοι που εξελίσσονται σε… Γη της επαγγελίας για το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο καθώς μεγάλος αριθμός παράνομων πωλητών, συναθροίζονται, παρενοχλώντας και περιορίζοντας τη δυνατότητα εύκολης διέλευσης των διερχόμενων. Υπάρχουν, μάλιστα, τουλάχιστον τέσσερις καταγεγραμμένες αιματηρές συμπλοκές στην συγκεκριμένη περιοχή. Η πολιτεία πρέπει να δώσει, άμεσα, λύση τόσο για τους μετανάστες, όσο και για το παραεμπόριο και να σταματήσει να εθελοτυφλεί» τονίζει ο κ. Καπνοπώλης, προσθέτοντας πως τα τρία επιμελητήρια της πόλης (Βιοτεχνικό, Εμπορικό και Βιομηχανικό και Επαγγελματικό) απέστειλαν στις αρχές Σεπτεμβρίου κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για το ζήτημα της υποβάθμισης των όρων και συνθηκών λειτουργίας του αστικού και κοινωνικού ιστού στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απάντηση, με το πρόβλημα συνεχώς να μεγαλώνει.