Βγήκαν τα μαχαίρια για τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη

Έντονα διαμαρτύρεται ο πρόεδρος της «Μακεδονικής Βιομηχανίας Πυροτεχνημάτων» προς τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το ΕΒΕΘ για την επιλογή τους να συνεργαστούν με μια εταιρεία πυροτεχνημάτων από την Αθήνα για το σόου που θα γίνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

Ο κ. Άγγελος Καραγιανόπουλος, με επιστολή του προς τους δύο φορείς, υποστηρίζει ότι  «ουδεμία σχέση δεν είχε η Αθηναϊκή εταιρεία με την κατασκευή, την σκηνοθεσία, τον σχεδιασμό και την ρίψη των πυροτεχνημάτων στην Αθήνα το 2004. Οι ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας έγιναν από γαλλική εταιρεία και η εταιρεία Νάνος απλά διέθεσε τις αποθήκες της για την προσωρινή αποθήκευση των πυροτεχνημάτων των Ολυμπιακών αγώνων».

Ο ίδιος θεωρεί ότι έπρεπε να δοθεί η ευκαιρία στην τοπική αγορά να αποδείξει τις δυνατότητες της στην διοργάνωση σόου πυροτεχνημάτων ενώ επισημαίνει ότι η εταιρεία του πρότεινε στον υπεύθυνο του ΕΒΕΘ να γίνει διαγωνισμός ρίψης πυροτεχνημάτων από τις δύο υπάρχουσες εταιρείες αλλά η απάντηση του ήταν αρνητική. Θα γινόταν ρίψη πυροτεχνημάτων από τις δύο εταιρείες και θα βραβευόταν η καλύτερη. «Έχοντας ιστορικό 65 και πλέον ετών με πληθώρα μεγαλειωδών σόου πυροτεχνημάτων σε ολόκληρη την χώρα, είμαστε σίγουροι για τις δυνατότητες της επιχείρησης μας και το ότι το πολυδιαφημιζόμενο σόου στις 31 Δεκεμβρίου θα είναι μετριότατο», σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννόπουλο.

Πηγή:voria.gr