Ξανακυκλοφορεί το Game Boy της Nintendo!

Η επανέκδοση της κλασικής παιχνιδομηχανής NES από τη Nintendo ξεπούλησε αμέσως. Το ίδιο γίνεται και με την SNES Classic Edition, καθώς κάθε νέα παρτίδα που βγαίνει στην αγορά γίνεται ανάρπαστη. Δεν θέλει πολλή φαντασία ή μάστερ στα οικονομικά για να υποθέσει κανείς ότι η Nintendo θα κυκλοφορήσει με τον ίδιο τρόπο και άλλες παλιές κονσόλες της. Μέχρι όμως να βγάλει στην αγορά το Game Boy Classic Edition, η εταιρεία Hyperkin, γνωστή ως κατασκευάστρια περιφερειακών, παρουσίασε τη δική της εκδοχή για την κλασική φορητή παιχνιδομηχανή.

Η προσωρινή του ονομασία είναι Ultra Game Boy και βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης, με την κυκλοφορία να έχει οριστεί για τα τέλη του ερχόμενου καλοκαιριού. Το προσωρινό του όνομα είναι πάντως 100% ακριβές, καθώς πρόκειται για μία πολύ βελτιωμένη εκδοχή του Game Boy που θυμόμαστε.

Όπως διαβάζουμε στο Gizmodo, το περίβλημα της συσκευής είναι από αλουμίνιο (η πρώτη μεγάλη διαφορά) και τα πρωτότυπα πλήκτρα είναι όλα στη θέση τους, με μια πολύ χρήσιμη προσθήκη: έναν ρυθμιστή του οπίσθιου φωτισμού της οθόνης – αν θυμάστε τα πρωτότυπα Game Boy δεν διέθεταν φωτισμό και έπρεπε κανείς να αγοράσει ειδικά αξεσουάρ για να μπορεί να παίζει στο σκοτάδι.

Στα νέα στοιχεία περιλαμβάνεται επίσης ενσωματωμένη μπαταρία εξάωρης διάρκειας, θύρα USB για φόρτιση και στερεοφωνικά ηχεία.

Το Ultra Game Boy θα κοστίζει λιγότερα από 100 δολάρια, αλλά το μεγάλο του μειονέκτημα θα είναι η απουσία ενσωματωμένων παιχνιδιών. Θα πρέπει εσείς να έχετε κρατήσει τα αυθεντικά cartridges των παιχνιδιών – οι τιμές τους στο eBay αναμένεται να εκτοξευθούν…

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *