Υπάρχει ο «τέλειος» άνδρας;

Όλα γίνονται ξαφνικά και απρόσμενα. Εκεί που έχεις καταλήξει στο «ακλόνητο» συμπέρασμα ότι «όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι» συλλέγοντας εμπειρίες δικές σου και άλλων γυναικών, έρχεται από το πουθενά η «απίστευτη» περίπτωση του ανθρώπου που διαλύει όλες τις θεωρίες σου για του άνδρες. Μάλλον χρειάζεται μια «αναθεώρηση» των πραγμάτων. Τελικά υπάρχει «ο τέλειος άνδρας, ο άνδρας ο σωστός»;

mr-perfect

Αυτός ο άνδρας ΔΕΝ είναι ο εγωιστής «κυνηγός» που επικεντρώνεται στη γυναίκα σαν να είναι το «έπαθλο» μιας προσπάθειας που πρέπει να κερδίσει. Η γυναίκα γι’ αυτόν μοιάζει σαν το γρήγορο αυτοκίνητο που θέλει να οδηγήσει ή το ακριβό i-phone που θέλει να επιδείξει στις παρέες του σαν μέρος της συλλογής του. Τα κριτήρια επιλογής είναι πάντα επιφανειακά, η γυναίκα πρέπει να είναι αχτύπητη εμφανισιακά. Τίποτα βαθύτερο. Κι αφού κερδίσει και την κατακτήσει αρχίζουν τα άγχη της δέσμευσης, οι ανασφάλειες και τα πισωγυρίσματα.

Ο άνδρας που είναι αρσενικό από κυνηγός γίνεται «πόλος έλξης». Η σταθερή του μορφή, η συνέπεια των κινήσεών του, η αφοσίωσή του, τον κάνουν σιγά σιγά να ξεχωρίζει ανάμεσα σ’ ένα πλήθος όμοιων αντιγράφων. Επιμένει και περιμένει χωρίς οι κινήσεις του να κάνουν κρότο. Κάθε βήμα του σε κάνει να πλησιάσεις εσύ πιο κοντά του σαν μαγνήτης και να επικεντρωθείς σ’ αυτόν, γιατί πρώτα και κύρια τον εμπιστεύεσαι, καθώς αυτό που λέει το εννοεί και το υποστηρίζει με τις πράξεις του.

Η ένωση μαζί του σε απογειώνει, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Το πραγματικό αρσενικό θαυμάζει και εξυψώνει το θηλυκό που έχει δίπλα του με το σεβασμό, την αφοσίωση και τη γενναιοδωρία του. Μαντεύει τις επιθυμίες σου χωρίς να πεις τίποτα. Σιγά – σιγά νιώθεις πως στα μάτια του «καθρεπτίζεται» ο καλύτερος εαυτός σου. Σου αρέσει αυτό που βλέπεις και νιώθεις. Τότε τα αισθήματα γίνονται πιο βαθιά και το δέσιμο πιο γερό.

Όταν λοιπόν κάποια καλή μοίρα τα φέρει να συναντήσεις αυτό το «αχτύπητο» ταίρι, αφέσου σιγά – σιγά ελεύθερη από προκαταλήψεις και καχυποψίες, μέχρι να σου αποδείξει έμπρακτα στο πέρασμα του χρόνου ότι αξίζει να είσαι μαζί του.

…Άλλωστε ποιος είπε ότι είναι «δύσκολος καιρός για πρίγκηπες»;

the-notebook

 

Διαβάστε προηγούμενα άρθρα:

«Φοβάμαι να μείνω μόνος…»

Πώς σου δείχνει ένας άντρας ότι σε θέλει;

Κάποιος σου μιλάει, ΑΚΟΥΣ;

Δίλημμα: Επανασύνδεση μετά τον χωρισμό;

Από φίλοι εραστές: Αξίζει να ρισκάρετε τη φιλία σας για τον έρωτα;