Ζέρβας: Μέχρι τις 24/5 η απάντηση της Euroleague για το F8 στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι το τέλος του μήνα θα απαντήσει η Ευρωλίγκα στην πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την διεξαγωγή των αγώνων που απομένουν στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ και τόνισε ότι εφόσον γίνει πράξη, θα είναι κάτι σημαντικό για την πόλη και ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 24 του μήνα θα υπάρξει τελική απάντηση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εκδηλώσαμε ενδιαφέρον από τις 20 Απριλίου, μόλις μάθαμε πως υπάρχει τέτοια πρόθεση. Έχει γίνει ανταλλαγή επιστολών, όλων αυτών των στοιχείων, των χαρακτηριστικών. Χρειάζονται περίπου 15.000 διανυκτερεύσεις και δύο γήπεδα. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά. Πραγματικά, θα είναι σημαντικό να γίνει στην πόλη, στο πλαίσιο και της εξωστρέφειας, αλλά και της διεκδίκησης πολύ σημαντικών εκδηλώσεων».

Για το format και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις: «Περίπου τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσει αυτός ο σημαντικός θεσμός που θα κρατήσει πάνω από ένα μήνα και θέλουμε να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Θα γίνει αφού εξασφαλιστούν όλοι οι κανόνες από την Euroleague. Ζητούνται μονόκλινα δωμάτια. Οι διοργανωτές και εμείς θα έχουμε τηρήσει όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος» και συνέχισε λέγοντας

Για τις προδιαγραφές και το deadline από την μεριά των ανθρώπων του Τζόρντι Μπερτομέου: «Όλα είναι με συγκεκριμένες προδιαγραφές για τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, καθώς και για τις μετακινήσεις τους. Μέχρι τις 24/5, δηλαδή μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα θα έχουμε την τελική επιλογή από την Euroleague»

ΠΗΓΗ