Ζέρβας: «Νιώθω κι εγώ πρωτάκι»

Στις τελετές αγιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο 50ό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, αλλά και στο Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ, βρέθηκε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Από το 50ό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην Άνω Πόλη ο κ. Ζέρβας ρώτησε, αστειευόμενος, σε ποια σειρά βρίσκονται τα πρωτάκια και σημείωσε πως νιώθει και ο ίδιος «πρωτάκι» στον δήμο. Ακόμη, υπογράμμισε ότι δεν είναι απλά «γείτονας» (σ.σ. όπως τον χαρακτήρισε ο διευθυντής του σχολείου), αλλά και «ένας άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου και ελπίζω αυτά τα τέσσερα χρόνια να κάνουμε όμορφα πράγματα για το σχολείο μας, για την πόλη μας».

Ακολούθως, ο κ. Ζέρβας πήγε στον αγιασμό που έγινε στο Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ στο οποίο είχε φοιτήσει και ο ίδιος. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είπε ότι «έρχομαι στον χώρο στον οποίο ξεκίνησα τα πρώτα μου δημιουργικά βήματα, τα βήματα της εκπαίδευσης, της μάθησης, της προσπάθειας και σαν πρωτάκια πάλι έρχομαι να πάρω να την ευλογία και να νιώσω τη χαρά παιδιών, γονέων και καθηγητών» και σημείωσε πως «νιώθω κι εγώ ότι είμαι λίγο σαν τα πρωτάκια γιατί κι εγώ ξεκινάω, καινούριος στο δήμο, λίγο… ‘στραβάδι’». «Ήθελα να έρθω στο σχολείο που μου έδωσε τα περισσότερα εφόδια για τη σκέψη, τη γνώση και την προσπάθεια. Να πάρω και να δώσω δύναμη. Είμαστε κοντά στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα παιδιά, για να έχουν μια καλή δημιουργική χρονιά. Εύχομαι τα όνειρα, οι προσδοκίες, οι προσπάθειες, μαθητών και γονέων να ευοδωθούν», ανέφερε. Παράλληλα ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *