10 πράγματα που αν τα αλλάξεις θα αλλάξει η ζωή σου

Θα έχεις ακούσει σίγουρα πως η ευτυχία είναι επιλογή.

Τα λόγια τα μεγάλα και τα λόγια του αέρα, έχουν ένα κοινό: Είναι εύκολα για όλους. Στην πράξη όμως, τι και πως πρέπει να επιλέξεις.Επιγραμματικά και χωρίς πολλά λόγια, λοιπόν, μπες στη διαδικασία να αποβάλεις από τη ζωή σου όλα όσα αναγράφονται παρακάτω.

Διώξε τους τοξικούς ανθρώπους. Κανείς μας δεν έχει ανάγκη από καθημερινό δηλητήριο. Το δύσκολο σε αυτό είναι να τους καταλάβεις και να τους ξεσκεπάσεις.

Σταμάτα να αναμασάς τα λάθη του παρελθόντος. Τόσο ήξερες, τόσο έκανες, τόσο μπορούσες. Σήμερα είσαι ένας άλλος άνθρωπος και ίσως γι ‘αυτό και μπορείς να βλέπεις τα λάθη του χθες. Αν ήσουν όπως τότε πάλι τα ίδια θα έκανες. Πάρε το μάθημα σου και απελευθερώσου από τις τύψεις.

Μην επιζητάς να είσαι πάντα σωστός. Γιατί κάποια στιγμή θα καταπιέσεις τόσο τις ανάγκες σου που το ξέσπασμα σου θα είναι σαρωτικό. Εξάλλου ποιος είναι πάντα σωστός γύρω μας.

Απελευθερώσου από την αυτολύπηση. Λυπάσαι τον εαυτό σου; Δεν υπάρχει κάτι πιο λυπηρό από αυτό, και σημαίνει πως δεν έχεις ιδέα για το ποιά είναι η αξία σου!

Μην επικρίνεις συνέχεια τον εαυτό σου! Η επίκριση σου είναι αυτή η μόνιμη φωνή μέσα σου που σε μειώνει και σε κάνει να νιώθεις πάντα λίγος, πάντα λάθος, πάντα ανεπαρκής. Αυτή η φωνή είναι δική σου, είσαι εσύ.

Μην προσπαθείς να εντυπωσιάζεις πάντα τους άλλους. Αυτό σημαίνει πως εξαρτάσαι από την άποψη τους και τη γνώμη τους, και ένας άνθρωπος σκλάβος στην έγκριση των άλλων δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένος.

Μην βάζεις όρια στα όνειρα σου και τα πιστεύω σου. Αν περιορίζεις εσύ τον εαυτό σου, πως περιμένεις να ανοίξει ο κόσμος μπροστά σου. Είσαι το μόνο εμπόδιο σε όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις.

Μην απαιτείς να είσαι σε όλους αρεστός. Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε. Ό,τι και αν κάνεις, όσο και αν προσπαθήσεις, να ξέρεις ένα μόνο πράγμα: Ποτέ δεν θα αρέσεις σε όλους.

Κόψε το κουτσομπολιό. Ξέρω είναι ωραίο το άθλημα, αλλά όσο ασχολείσαι με τους άλλους να ξέρεις τρέχεις από τον ίδιο σου τον εαυτό. Όπως επίσης να ξέρεις πως αυτά που λες εσύ για άλλους, λένε περισσότερα για σένα, παρά για τους άλλους.

Μην ανησυχείς για το μέλλον. Το αύριο δεν έχει έρθει ακόμα. Το μόνο που υπάρχει είναι το παρόν. Όσο φοβάσαι για το μέλλον, θα είναι σαν να πληρώνεις προκαταβολικά για κάτι που ίσως και να μην αγοράσεις ποτέ.

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *