Αξίζει ο Σεπτέμβρης μια δεύτερη ευκαιρία;

31 Αυγούστου σήμερα… και κάπως έτσι κλείνει επισήμως και ο φετινός κύκλος ενός καλοκαιριού, το οποίο αναμφισβήτητα κερδίζει την αγάπη μας ανάμεσα στις υπόλοιπες εποχές. Επομένως, η άφιξη του Σεπτεμβρίου και κατ’επέκταση η σηματοδότηση της άφιξης του φθινοπώρου αποτελεί ένα γκρίζο σημείο στις ψυχές μας, ειδικότερα σε εμάς τους φοιτητές (για ευνόητους λόγους).

Ωστόσο, μήπως να προσπαθούσαμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στον Σεπτέμβρη; Κακά τα ψέματα, λοιπόν από μικρά παιδιά έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε αυτόν τον μήνα ως την αρχή της χρονιάς καθώς ισοδυναμεί με επιστροφή στα σχολικά θρανία, στην καθημερινότητα, στις επαγγελματικές υποχρεώσεις καθώς επίσης και στο τέλος των διακοπών και της ξεκούρασης.

Όμως, με μια δεύτερη σκέψη μήπως να δούμε αυτόν τον διφορούμενο μήνα ως μια καλή στιγμή για να θέσει κανείς τους στόχους του και να προσπαθήσει να τους υλοποιήσει; Πιο συγκεκριμένα, σε σύγκριση με τους στόχους που θέτουμε στην αρχή κάθε χρονιάς, οι στόχοι του φθινοπώρου χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερο κίνητρο καθώς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, οι μπαταρίες μας έχουν φορτίσει και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με θετική διάθεση και περισσότερη ενέργεια και όρεξη.

Επομένως, τώρα και επισήμως είναι η στιγμή να δώσεις στον εαυτό σου την υπόσχεση ότι η ζωή σου θα αλλάξει… έτσι όπως την φαντάζεσαι, χωρίς άλλες αναβολές, φόβο, αναποφασιστικότητα, που δεν σου επιτρέπουν να κάνεις το μεγάλο βήμα, να πάρεις αυτό το ρίσκο. Έτσι, ως συμπέρασμα αυτών των παραπάνω σκέψεων το καλοκαίρι μπορεί να έφυγε, αλλά η ανανεωμένη διάθεση που απέκτησες είναι ”έτοιμη” για νέες προκλήσεις, με την προϋπόθεση απλώς να τηρήσεις όλα όσα έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου, όλα όσα έχεις προσθέσει στη λίστα σου!

Ο Σεπτέμβρης είναι ο πιο ιδανικός μήνας για να θέσουμε τους στόχους μας, για καινούριες και υπέροχες προκλήσεις.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *