Μπουτάρης για τα επεισόδια του Σαββάτου: Καταστροφική εικόνα για την πόλη

Εχθές το απόγευμα, Κυριακή, ο Γιάννης Μπουτάρης εγκαινίασε το περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης στην 83η ΔΕΘ. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης σχολίασε τα γεγονότα του Σαββάτου, στα επεισόδια εν όψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

«Η χθεσινή μέρα (Σάββατο) ήταν τελείως απαράδεκτη και καταστροφική για την εικόνα της πόλης. Όπως και η σημερινή (Κυριακή). Σήμερα η αγορά ήταν ανοιχτή, όμως οι πελάτες φοβήθηκαν να κατέβουν στο κέντρο. Μόνο μεγάλα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Ουσιαστικά η αγορά ήταν κλειστή», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης ανέφερε «κάψανε αυτοκίνητα, κάψανε κάδους, το σχολείο κάτω από το δημαρχείο το κάνανε να μην πω τι…». Όταν ρωτήθηκε για τις ζημιές στο δημαρχείο, απάντησε: «Ακόμα δεν κάναμε αποτίμηση των ζημιών. Στο δημαρχείο ήθελαν να μπούνε μέσα. Δεν ξέρω τι ζημιές κάνανε».

Ο Γιάννης Μπουτάρης για άλλη μια φορά, επανέλαβε πως πρέπει «να σταματήσουν να γίνονται τα εγκαίνια της ΔΕΘ παρουσία πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι περνάνε ο καθένας το δικό του πολιτικό μήνυμα. Κι αν θέλουν να περνάνε πολιτικά μηνύματα, ας κάνουν μετά τα εγκαίνια της έκθεσης ή παράλληλα με την έκθεση, ένα φόρουμ. Το πρότεινε και ο Τζήκας και άλλοι πολλοί φορείς. Ας πάνε στο Hyatt, ας πάνε στην Περαία. Ακόμα και να έρθουν όλοι αυτοί οι ανώμαλοι που κάνουν τις φασαρίες και τις καταστροφές, θα είναι πιο ελεγχόμενοι και δεν θα διαλύεται η πόλη. Πρέπει να τους συμμαζεύουν πριν τα εγκαίνια της πόλης».

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *