Χριστούγεννα ΜΑΖΙ !

Από τον Βαγγέλη Χατζημωυσή,

Κάπου στα μέσα του Δεκέμβρη κι ενώ οι μέρες περνούν, τα Χριστούγεννα κοντοζυγώνουν. Οι κρύες μέρες καθιερώνονται και το χουχούλιασμα εγκαθιδρύεται στην καθημερινότητα μας. Παντού φωτάκια να τρεμοπαίζουν και λαμπερά στολίδια να κοσμούν σπίτια, δρόμους και εμπορικά καταστήματα. Κόκκινο το χρώμα που έχει κατακλύσει κάθε επιφάνεια, κάτι που καθιστά τη διάθεση και το ρομαντισμό μας στα ύψη. Μια γιορτή, λοιπόν που κάθε χρόνο φέρνει χαμόγελα, ανεβασμένη διάθεση, έντονη τάση για βόλτες και αγορές.

Κάπου εκεί έρχονται και τα Χριστούγεννα που υπάρχει ένας άνθρωπος στη ζωή σου, που θα σε κάνει να σου μείνουν αξέχαστα. Είναι εκείνα τα Χριστούγεννα που θα περάσεις με τον δικό σου άνθρωπο, πλημμυρισμένα από έρωτα και πάθος. Αμέτρητες βόλτες στους στολισμένους δρόμους της πόλης, κρατημένοι τρυφερά και μερικές τέλεια κουμπωμένες αγκαλιές μπροστά σε κάθε στολισμένο δέντρο που συναντάτε. Είναι αυτός ο άνθρωπος που θα σου σφίγγει το χέρι και θα σε τραβά πάνω του, για να μην σας χωρίσει το πλήθος κόσμου που περπατά μαζί σας.

Christmas_love02.jpg

Καθώς η νύχτα πέφτει, επιστρέφετε σπίτι, γεμάτοι ενέργεια και με μια περίεργη βουή στα αυτιά σας, γιατί όπως και να το κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς φασαρία στους δρόμους δεν γίνονται. Ξαπλώνετε μαζί μπροστά από την φωτεινή φάτνη που στολίσατε κι ύστερα κάθεστε αγκαλιασμένοι μπροστά στην πόρτα του μπαλκονιού και χαζεύετε τα στολισμένα σπίτια της γειτονιάς. Κάπως έτσι το πνεύμα των Χριστουγέννων σας κατακλύζει κι ο ερωτισμός σας φουντώνει. Κάνετε όνειρα αγκαλιασμένοι κοιτώντας τα λαμπιόνια του δέντρου σας και σκέφτεστε που θα θέλατε να σας βρουν τα επόμενα Χριστούγεννα.

 Αυτή τη χρονιά ακόμη και η “χιλιοστή” φορά που θα δεις το << Μόνος στο σπίτι >> θα έχει κάτι το διαφορετικό. Θα έχει την αγκαλιά του ανθρώπου σου, το παράλληλο χαμόγελο σας στις αταξίες του μικρού Ντένις. Στα διαλείμματα θα τρέχετε μαζί στην κουζίνα να μοιραστείτε ένα μελομακάρονο και κάθε άλλο είδος γλυκού που γεμίζουν τα σπίτια μας αυτές τις μέρες. Κάπου μέσα στις γιορτινές μέρες, θα ‘ναι αυτός ο άνθρωπος που θα μοιραστείς τα ξενύχτια σου, τα γλέντια σου μέχρι πρωίας όπως το απαιτούν οι μέρες. Θα χορέψεις μαζί του και μεθυσμένοι, κουτουλώντας ο ένας στον άλλον θα επιστρέψετε στη στολισμένη φωλίτσας σας. Γεμάτοι πάνω απ’ όλα και πλημμυρισμένοι από ευτυχία θα έχετε γιορτάσει την ομορφότερη και την πιο ξακουστή γιορτή του χρόνου.

αρχείο λήψης.jpg

Έτσι είναι, κάθε χρόνο Χριστούγεννα γιορτάζουμε, όμως μία χρονιά, κι ας εύχεσαι για κάθε χρονιά πλέον, ένας άνθρωπος θα σου τ’ ανατρέψει. Θα σου δώσει πραγματικό νόημα σ’ αυτές τις μέρες και θα σε γεμίσει αξέχαστες εμπειρίες. Τώρα Μάλιστα! Αυτά είναι Χριστούγεννα! Φώτα, στολίδια, μουσικές… Αγκαλιασμένοι κι ένα φιλί για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Διαβάστε επίσης :

Τα βράδια μαζί σου, τα περιμένω σαν τρελός.

Δεν σβήνεται η αγάπη με το χωρισμό…

Βάφτισε τις επιλογές σου, με τ’ όνομα σου.