Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα λεωφορεία! – Τι είπε ο Σπίρτζης στους δημάρχους για τον ΟΑΣΘ;

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθώς σήμερα καταβάλλονται στους εργαζομένους τα δεδουλευμένα των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Ωστόσο εξελίξεις παρατηρούνται στο ζήτημα της μελλοντικής λειτουργίας του ΟΑΣΘ.

Χθες σε άτυπη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με δημάρχους της Θεσσαλονίκης για θέματα υποδομών στα γραφεία της Εγνατίας οδού, ρώτησε τους δημάρχους αν θα ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν σε ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση των Αστικών Συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη.

Πέραν όμως της ερώτησης που έγινε δεν συζήτησε κάτι περαιτέρω κατά τα λεγόμενα των παρευρισκομένων. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι εντός των επομένων ημερών θα ζητήσει συνάντηση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για να συζητήσει παρουσιάσει τις σκέψεις του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, o δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης και ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης , ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος προσήλθε περίπου στο μέσο της συνάντησης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Για την συνάντηση αυτή μίλησε στο  ”Ράδιο Θεσσαλονίκη”, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης: ”Η σύμβαση δημοσίου- ΟΑΣΘ είναι μέχρι το 2022. Αν καταγγελθεί μονομερώς από τον υπουργό, η αποζημίωση είναι 200 εκατ. ευρώ”.

Την αντίδρασή του εξέφρασε μέσω του σταθμού και ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης: “Αδιανόητο να γίνεται τέτοια ενημέρωση και να είναι απόντες η διοίκηση και η εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ”.

Πηγή:thestival.gr