Δέκα χρόνια κάθειρξη στην αστυνομικό που πλαστογράφησε το απολυτήριο του Λυκείου της

Γυναίκα αστυνομικός καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι πλαστογράφησε τον βαθμό του απολυτηρίου της με σκοπό  να προσληφθεί ως συνοριοφύλακας.

Πιο συγκεκριμένα,  κατά τη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών της σε διαγωνισμό για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων το έτος 2000, η βαθμολογία στα έγγραφα που κατέθεσε εμφανιζόταν κατά πέντε βαθμούς  μεγαλύτερη, ενώ η ίδια είχε αποφοιτήσει από Λύκειο της Ημαθίας με βαθμό 13 και 7/11.

Όπως φάνηκε, το κριτήριο αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική κατάταξη των υποψηφίων και έτσι η ίδια πέτυχε την πρόσληψή της. Η υπόθεση έρχεται να αποκαλυφθεί 15 χρόνια αργότερα, όταν με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκίνησαν έρευνες για την πλαστότητα, ή μη πτυχίων υπαλλήλων που προσελήφθησαν στο Δημόσιο.

Η κατηγορούμενη αστυνομικός, που όλο αυτό το διάστημα εισέπραξε αποδοχές που ξεπερνούν τις 260.000 ευρώ, παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση της εξακολούθησης επί μακρό χρονικό διάστημα.

Η ίδια δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιους δικηγόρους. Το δικαστήριο  αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την αποκάλυψη της πράξης ωστόσο την έκρινε ένοχη για την απάτη και της.  Μάλιστα η επιβληθείσα ποινή αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *