Πέρασε από το κοινοβούλιο των Σκοπίων η συνταγματική αναθεώρηση

Νικητής βγήκε ο Ζόραν Ζάεφ από την μεγάλη νύχτα στα Σκόπια. Το κοινοβούλιο ενέκρινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας.

Έτσι, έγινε το πρώτο βήμα, ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συνολικά 80 βουλευτές, σε σύνολο 117, ψήφισαν υπέρ της πρότασης κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με τον επικεφαλής Χριστιάν Μιτσκόσκι να προχωρά στη διαγραφή των 7 βουλευτών του κόμματός του (συνολικά 8 υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση).

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του VMRO ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος και ανέφερε ότι όσοι ψήφισαν υπέρ «απογοήτευσαν τον ίδιο αλλά το πιο σημαντικό απογοήτευσαν την πατρίδα». Μάλιστα, έδωσε παραδείγματα βουλευτών στους οποίους προσφέρθηκαν 2.00.000 ευρώ, 1.000.000. ευρώ ή και 250.000 ευρώ ώστε να επηρεαστεί η ψήφος τους! Ξεκαθάρισε πως όλοι αρνήθηκαν και ευχαρίστησε τους νομοθέτες, γιατί είναι «στο πλευρό του λαού». «Το Κοινοβούλιο έγινε αγορά και αρένα για εκβιασμό. Το Κοινοβούλιο περιβάλλεται από στοιχεία με ξυρισμένα κεφάλια, τα οποία είναι γνωστά στον υπόκοσμο», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για εκφοβισμό μέχρι και στις οικογένειες των βουλευτών!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *