Φοιτητικές εστίες, το νέο hot προϊόν στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης

Δυναμικά και αναπτυξιακά συνεχίζει στη διετία 2018-2019 η “Οikotrust A.E.Δ.Α.”, η πρώτη και μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ιδιωτικών Φοιτητικών Εστιών στην Ελλάδα, με έδρα μάλιστα τη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία, που σήμερα διαθέτει στη Θεσσαλονίκη 132 δωμάτια- studios σε κτίρια οργανωμένων εστιών για φοιτητές, πρόκειται έως και το 2019 να διπλασιάσει τη δυναμικότητά της σε χώρους κατοικίας, υλοποιώντας επενδύσεις μεταξύ 2-3 εκατ ευρώ, ενώ παράλληλα αναζητεί κατάλληλα επενδυτικά ακίνητα στις μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις, δηλαδή σε Αθήνα, Πάτρα, Ξάνθη, πιθανώς και Κρήτη.

Η “Oikotrust Α.Ε.” είναι εταιρεία οικογενειακή και η δραστηριοποίησή της στο χώρο της Φοιτητικής Στέγης και ειδικότερα των πλήρως εξοπλισμένων Ιδιωτικών Φοιτητικών Εστιών, ξεκίνησε το 1999, όταν η μητέρα των αδελφών Τραμπούκη, Ηρώ, επισκέφθηκε στη Γλασκώβη τον Χρήστο, που σπούδαζε εκεί πολιτικός μηχανικός και είδε από κοντά την οργάνωση των φοιτητικών εστιών στη Βρετανία.

 

Η Θεσσαλονίκη, λόγω του μεγάλου αριθμού φοιτητών και σπουδαστών σε ιδιωτικά κολέγια, προσφέρεται για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου επενδυτικού προϊόντος, το οποίο για να έχει ικανοποιητικές αποδόσεις, απαιτεί οικονομίες κλίμακας.

“Η Θεσσαλονίκη δεν είναι η πόλη των 100.000 φοιτητών, όπως αναφέρεται. Πολλοί διακόπτουν τη φοίτησή τους, παίρνουν μεταγραφές ή έρχονται απλώς για να δίνουν εξετάσεις. Ίσως ο “μόνιμος” φοιτητικός πληθυσμός, εξαιρουμένων των Θεσσαλονικέων, να είναι λίγο μεγαλύτερος των 50.000 αλλά οπωσδήποτε θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, αν με αγγλόφωνα τμήματα- προπτυχιακά και μεταπτυχιακά- έστω στις Κλασικές – Θεωρητικές Σπουδές, προσέλκυαν τα Πανεπιστήμιά μας ξένους φοιτητές”.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *