«Φονική» ανάσα

Η ευχάριστη αναπνοή είναι το 60% μιας θετικής πρώτης εντύπωσης. Αν με το που ανοίγεις το στόμα σου ο κόσμος σε αποφεύγει δύο πράγματα μπορεί να φταίνε: ή αυτά που λες ή αυτό που εκπνέεις. Ας επικεντρώσουμε στο δεύτερο. Η στοματική κακοσμία έχει συνήθως δύο αιτίες: ή κάτι πάει στραβά με τα δόντια σου ή δεν τηρείς τους κανόνες υγιεινής. Ό,τι κι απ’ τα δύο να συμβαίνει, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Βούρτσιζε τα δόντια σου καθημερινά

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι κάτι που πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση και τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην ημέρα. Κατά προτίμηση, θα πρέπει να γίνεται και μετά τα γεύματα. Το στόμα σου περιέχει τουλάχιστον 700 είδη διαφορετικών βακτηριδίων, τα οποία «κάνουν πάρτι» ανάμεσα στα δόντια σου. Να θυμάσαι πάντα ότι το φαγητό σου είναι και το δικό τους φαγητό. Τα απομεινάρια των τροφών που παγιδεύονται ανάμεσα στα δόντια, όχι μόνο τα «ταΐζουν» αλλά και τα πολλαπλασιάζουν μετατρέποντας την αναπνοή σου σε κάτι αποκρουστικό που διώχνει τους πάντες από κοντά σου. Με το βούρτσισμα θα τους κάνεις πιο δύσκολη τη ζωή, αφού ο καθαρισμός των υπολειμμάτων τα εμποδίζει να αναπτυχθούν.

Καθάριζε τη γλώσσα σου

Όσο περίεργο και αν σου  ακούγεται σκέψου το εξής μπορεί τα βακτήρια να έχουν για τραπεζαρία τα δόντια σου, ωστόσο ξεκουράζονται στη γλώσσα σου και στον ουρανίσκο σου. Ακόμη και αν στα δύο σημεία ζουν και τα «καλά βακτήρια» (ναι υπάρχουν και αυτά), οι υπόλοιποι μικροοργανισμοί που βρίσκουν καταφύγιο εκεί αρκούν για να σε μετατρέψουν σε τοξική απειλή για τους γύρω σου. Η λύση είναι μια: Το καθημερινό βούρτσισμα της γλώσσας σου.

Χρησιμοποίησε στοματικό διάλυμα

Είναι ό,τι πρέπει για να σιγουρευτείς ότι θα έχεις καθαρή αναπνοή μέσα στις επόμενες ώρες της ημέρας. Παρόλα αυτά, πρέπει να γνωρίζεις ότι αν το πρόβλημα είναι οδοντικό και η δυσάρεστη αναπνοή συνεχίζεται ακόμη και μετά το βούρτσισμα, το στοματικό διάλυμα θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο μόνος που μπορεί να σε σώσει είναι ο οδοντίατρος.

Πρόσεχε τι τρως

Δεν είναι μόνο η απλυσιά που κάνει την κατάσταση δύσκολη, αλλά και οι τροφές που επιλέγεις καθημερινά. Το σκόρδο και το κρεμμύδι, για παράδειγμα, δεν είναι οι καλύτεροί σου φίλοι σε τρυφερά τετ α τετ, αλλά τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και το καλοκαιρινό πεπόνι, θα απαλύνουν τον όλεθρο. Επίσης λαχανικά όπως τα καρότα, το σέλινο και οι πιπεριές  αναβαθμίζουν την ποιότητα της αναπνοής σου.