Γύρισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κουβέλης

Την επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο 2ο Συνέδριο του κόμματος.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης καλεί σε συσπείρωση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς και στήριξη του προοδευτικού πόλου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας, τα προβλήματα που υπάρχουν επιβάλλουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτή η συσπείρωση πρέπει να εξασφαλισθεί, να προωθηθεί. Πολύ δε περισσότερο όταν σήμερα στην χώρα μας διαμορφώνονται δύο πόλοι: ο ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός.»

Αυτός ο προοδευτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να εξασφαλίσει την πορεία του, προκειμένου να εξυπηρετηθεί και η κοινωνία και η χώρα. Αυτή τη συσπείρωση αναδεικνύουμε. Συσπείρωση χρήσιμη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν. Και συμπαρατασσόμαστε με τις δυνάμεις τους ΣΥΡΙΖΑ στην απόκρουση των σχεδίων για ″αριστερή παρένθεση″ και “δεξιά παλινόρθωση”».

Πηγή: voria.gr