Η καραντίνα στα Κάστρα είναι διαφορετική…

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Αυτή η βόλτα με το φίλο σου, το σκύλο ή ακόμα και με τον ίδιο σου τον εαυτό κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Το τζόκινγκ ή το ποδήλατο. Φαίνεται απλό, για πολλούς ίσως και κάτι περιττό ειδικά προ καραντίνας, όταν και η ζωή μας κυλούσε υπό φυσιολογικούς ρυθμούς.

Κι όμως είναι το πιο σημαντικό «δώρο» που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας, ειδικά σε αυτές τις ημέρες «εγκλεισμού» όπου αρκετές αρνητικές σκέψεις αναπόφευκτα περνάν από το μυαλό.

Είναι στη φύση του ανθρώπου η δράση και η κίνηση και όταν αυτήν την στερείται δε μπορεί να νιώθει καλά…

Στη Θεσσαλονίκη όσοι κατοικούν στα Κάστρα και τις γύρω περιοχές έχουν έναν λόγο παραπάνω να εντάξουν στην καθημερινότητα τους την εν λόγω ασχολία. Με πληθώρα επιλογών όσον αφορά τις διαδρομές και τους χώρους πρασίνου όπου μπορεί να κινηθεί κάποιος. Από τους δρόμους περιμετρικά στα κάστρα μέχρι και το Γεντί Κουλέ. Το Άλσος των Συκεών και φυσικά πάνω απ’ όλα το δάσος του Σείχ Σου.

Πίσω από το Θέατρο Δάσους, εκεί που είχες πάει καλοκαίρι να ακούσεις τη Ζουγανέλη. Η «Ατλαντίδα» όπως την ονομάζουν, δεν είναι χαμένη τελικά. Εν αντιθέσει σε βοηθά να βρεις τον εαυτό σου, την ηρεμία σου. Να επαναπρογραμματίσεις το μυαλό σου.

Μια ουτοπία στην οποία δε θα συναντήσεις την ηχορύπανση και τα καυσαέρια της πόλης. Ένας χώρος αναψυχής, ο μεγαλύτερος στην πόλη. Το «διαμάντι» της.

Για πεζοπορία, τρέξιμο, ποδήλατο. Με γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Προσφέροντας πολλές ακόμα δυνατότητες, τις οποίες όμως θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε εκ νέου όταν «ξεφύγουμε» από όλο αυτό.

Μέχρι τότε ας μη ξεχνάμε ότι αυτό το «6» για εμάς τους τυχερούς εδώ «ψηλά», είναι μια πολυτέλεια που κάποιοι δεν έχουν.

 

πηγή φωτογραφιών: http://ecodraseis.blogspot.com/

Επιμέλεια: Μιχάλης Ιωαννίδης