Κλείνει σήμερα η Λεωφόρος Πλαστήρα στην Καλαμαριά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σειρά από επιμορφωτικές δράσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οι οποίες στοχεύουν να προωθήσουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς και να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς και μεγάλους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, οργανώνει το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με τίτλο «Συνδυάζω – Μετακινούμαι» που διοργανώνεται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σημαντικότερη των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Έτσι, στο πλαίσιο εκδηλώσεων, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12.30 θα γίνει το κλείσιμο της λεωφόρου Πλαστήρα από το ύψος της οδού Αγίου Ιωάννη μέχρι την πλατεία Σκρα (εκτός της οδού Ανόδου).

Παράλληλα οι μαθητές του 4ου και 15ου Δημοτικού σχολείου, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, θα επιδοθούν σε δεξιοτεχνία ποδηλάτου, ενώ θα ακολουθήσουν εμψυχωτικές δράσεις. Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα γίνει και ενημέρωση για τη χρήση ποδηλάτου από τον Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας Κλεάνθη Μπάρκα, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από άνδρες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης και η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική από Νεανικό Μουσικό Σχήμα.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *