Νέα σχολεία στον δήμο Δέλτα

Το εργοτάξιο του Λυκείου Διαβατών επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών. Το έργο της ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών Θεσσαλονίκης που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ έχει προϋπολογισμό 3.144.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης το Δήμο Δέλτα.

«Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς δώσαμε σε λειτουργία το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Μαγνησίας  και το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου. Επίσης, το 2ο Δημοτικό Νέας Μαγνησίας ολοκληρώνεται, ο παλαιός Παιδικός Σταθμός Σίνδου -ένα έργο επί χρόνια σε εγκατάλειψη- σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί, ενώ την περασμένη χρονιά παραδόθηκε σε λειτουργία το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου. Τα Λύκειο Διαβατών είναι ένα δύσκολο έργο το οποίο καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώνεται η θεμελίωση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε ένα ακόμη σχολείο στην τοπική κοινωνία του Δήμου Δέλτα» κατέστησε σαφές ο Δήμαρχος Δέλτα.

Το υπό ανέγερση Λύκειο περιλαμβάνει δύο κτίρια που αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο. Το πρώτο κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το κυλικείο και τον κεντρικό χώρο εισόδου. Το νέο σχολείο προβλέφθηκε να έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, ενώ το εμβαδόν του Λυκείου είναι 2.192 τ.μ.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *