Μόνιμη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Βασιλικά

Ετοιμάζονται οι μόνιμες κατοικίες των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων των Βασιλικών του δήμου Θέρμης, εν όψει του χειμώνα και με γνώμονα την απόφαση ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα παραμείνει ως μόνιμη πλέον δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Το κέντρο φιλοξενίας, που είναι στις παλιές σιταποθήκες στη στροφή Σουρωτής, μπορεί να μην παρουσιάζει σήμερα τις πλέον αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας, πλην όμως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες δομές της Θεσσαλονίκης.

Στο κτιριακό συγκρότημα του κτήματος Κορδογιάννη πλέον παραμένουν περίπου 800 πρόσφυγες, αριθμός αισθητά μειωμένος σε σχέση με εκείνον του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, όταν ο πληθυσμός υπολογιζόταν σε 1.300 άτομα.

Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι στο κέντρο (ξεπερνούν τους 50), ο χώρος έχει αδειάσει σε σχέση με το συνωστισμό που παρατηρούταν πριν από δυο μήνες. Η δυναμικότητα του κέντρου μπορεί να είναι τυπικά κοντά στα 1.200 άτομα, όμως αξιοπρεπείς θα θεωρούνται οι συνθήκες διαβίωσης για 600 – 800 άτομα. Γι’ αυτό άλλωστε και οι προετοιμασίες που γίνονται αυτές τις μέρες εντός του κέντρου και αφορούν στην «ισοπέδωση» του χώρου και στην εγκατάσταση των οικίσκων μόνιμης φιλοξενίας έχουν τέτοια αριθμητική πρόβλεψη.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: voria.gr