Οι Ναΐτες της… οικονομίας συνεδρίασαν στη Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Ναϊτικού Οικονομικού Forum, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Nikopolis το τριήμερο 2-3-4 Δεκεμβρίου.

Εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό πλαισίωσαν τα πάνελ του Συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της παγκόσμιας ανοιχτής χριστιανικής αδελφότητας των Ναϊτών, οι οποίοι πέραν του φιλανθρωπικού τους έργου, αποτίουν, με τη συγκεκριμένη διοργάνωση, φόρο τιμής στην ιστορία του Τάγματος, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημιουργία του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη.

Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου, αναλύθηκαν θέματα οικονομικής συνεργασίας, επιχειρηματικών ευκαιριών και εμπορικών συναλλαγών και επενδύσεων, στο πλαίσιο της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Αρμενίας και της Ρωσίας.

Στο δεύτερο μέρος έγιναν παρουσιάσεις θεμάτων συνδεδεμένων τόσο με την παγκόσμια όσο και με την Ελληνική κρίση.

Την Κυριακή οι Σύνεδροι παρακολούθησαν Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση για όλους του εκλιπόντες Ιππότες Αδελφούς στην Ιερά Μονή Βλατάδων, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου και ακολούθως μετείχαν στα εγκαίνια του νέου Διοικητηρίου της Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το τριήμερο των συνεδριακών εκδηλώσεων έληξε με τους Συνέδρους να δίνουν ραντεβού και πάλι στη Θεσσαλονίκη, για τις εργασίες του 2ου Διεθνούς Ναϊτικού Οικονομικού Forum, σε δύο χρόνια, το φθινόπωρο του 2018.

Πηγή:thessnews.gr