Πότε θα γίνουν οι πληρωμές των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

“Αρχές της επόμενης εβδομάδας εκτιμώ ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, που στις 12/12 θα είναι δύο μηνών και ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ”, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, που βρίσκεται στην Αθήνα και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, πραγματοποιώντας επαφές με αρμόδια στελέχη στα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε όταν ικανοποιημένος θα ήταν “αν οι εργαζόμενοι ήταν πληρωμένοι και δεν περνούσαν όλη αυτή τη δοκιμασία”, ενώ καίριο παραμένει το ζήτημα του τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα του ΟΑΣΘ συνολικά, από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Οπως εξήγησε “ναι μεν μπήκε το νερό στο αυλάκι και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούμε, αλλά εξακολουθούμε να λέμε ότι από χθες έπρεπε να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση για την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού και στα επόμενα έτη”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις κι επανάλαβε ότι προτεραιότητα της διοίκησης αποτελεί η συνέπεια του οργανισμού απέναντι στους εργαζομένους και το επιβατικό κοινό του νομού Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε ότι με σημερινή του επιστολή επισημαίνει στους εργαζομένους του Οργανισμού ότι οι κινητοποιήσεις είναι βλαπτικές για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, αφού “με τέτοιες πρακτικές χάνει έσοδα και αξιοπιστία”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανίδης είπε ότι τελικά η νομοθετική ρύθμιση αφορά στην καταβολή στον οργανισμό ποσού ύψους 9,7 εκατ. ευρώ και όχι 12 εκατ. ευρώ, γιατί “δεν αναγνωρίζεται το ποσό των 12 εκατ. αλλά των 9,7 εκατ. Αλλά θα το δούμε πάλι”. Υπενθύμισε ότι λόγω της διαφοράς ΦΠΑ μένει σε εκκρεμότητα ποσό ύψους 6 εκατ. ευρώ που αναμένεται να δοθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2017 και επισήμανε ότι παραμένει η οφειλή του ελληνικού δημοσίου προς την επιχείρηση, ύψους 120 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό, όπως μας εξήγησε, αφορά στις οικονομικές εκκρεμότητες προς τον οργανισμό από τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας για τις χρήσεις 2015 και 2016. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ, που αφορά στην εκκαθάριση της χρήσης 2014, βρίσκεται στη διαιτησία.

Αναφορικά με τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών του ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, που ζητούν τη διαγραφή προστίμων για τα εισιτήρια, ο κ. Στεφανίδης είπε χαρακτηριστικά “κάθε εβδομάδα σχεδόν τους έχουμε στα γραφεία μας. Σβήνουμε 70-100 πρόστιμα και όλοι πάνε στη δουλειά τους”.

Πηγή:typosthes.gr