Πρόβλεψη-σοκ για την εστίαση: Οι 4 στις 10 επιχειρήσεις θα κλείσουν!

“Είναι μια κραυγή αγωνίας από τον κλάδο της εστίασης, που μετά από 6 μήνες συνεχούς lockdown με κατεστραμμένες επιχειρήσεις, παρά τα όποια μέτρα στήριξης από την πλευρά της πολιτείας, φαίνεται ότι τα λουκέτα ποια είναι αναπόφευκτα. Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις θα κλείσουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε. Αυτό είναι και το μήνυμα από όλους τους επαγγελματίες που κινητοποιούνται σε όλη τη χώρα και παραδίνουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στην κυβέρνηση».

Αυτά τόνισε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1 από την πλατεία Συντάγματος ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με την ευκαιρία της εκδήλωσης διαμαρτυρίας «Τα κλειδιά της εστίασης».

Η κεντρική συγκέντρωση γίνεται στην πλατεία Συντάγματος, αλλά υπάρχουν άλλα 20 σημεία στην Αττική που μαζεύονται κλειδιά και ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα οι πρωτοβάθμιες ενώσεις του κλάδου συγκεντρώνουν τα κλειδιά.

Όλοι αυτοί θα τα στείλουν στην Ομοσπονδία, η οποία θα τα παραδώσει στην κυβέρνηση.

«Το σύνολο των επιχειρήσεων εστίασης στην Ελλάδα είναι 81.000 και απασχολούνται 350.000 εργαζόμενοι. Η προσέλευση είναι ελεύθερη και επώνυμη, δεν υποχρεώνεται κανένας να το κάνει, αλλά όλος ο κλάδος είναι σε αγανάκτηση, σε φόβο, σε απελπισία», δήλωσε ο Γ. Καββαθάς.

Πηγή