Σε διαμαρτυρία προχώρησαν εργαζόμενοι του Θεαγένειου και του Ιπποκράτειου νοσοκομείου σήμερα.

Έξω από την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια στην πλατεία Αριστοτέλους βρέθηκαν γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων ”Θεαγένειο” και ”Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, η οποία προκήρυξε για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του Ιπποκρατείου οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, ενώ υπογραμμίζουν την έλλειψη μαστογράφου και αντιδραστηρίων για αιματολογικές εξετάσεις. Σημειώνουν ότι στηρίζονται σε δωρεές κ πολιτών, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα εντατικά και εξαντλητικά ωράρια.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στο Θεαγένειο, δηλώνουν ότι δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος και καταγγέλλουν τη συγχώνευση χειρουργικών κλινικών.

Στο σημείο σε ένδειξη συμπαράστασης βρέθηκαν και συνταξιούχοι, οι οποίοι κάλεσαν σε συγκέντρωση όλους τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Πηγή: thestival.gr