Στολίζεται σήμερα η Αριστοτέλους

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία πασχίζει τα τελευταία χρόνια να βρει την εορταστική της ταυτότητα.

Τη φετινή χρονιά, μετά το φιάσκο των προηγούμενων ετών με δέντρα που βούλιαξαν, φάτνες που άδειασαν και στολισμό που άγγιξε τα όρια του κιτς, τον στολισμό της πόλης ανέλαβε ο αρχιτέκτων και σκηνογράφος, Απόστολος Βέττας. Ο κ. Βέττας και η ομάδα των συνεργατών του, ανέλαβαν να φτιάξουν ένα παραμυθένιο πάρκο, με κεντρικό άξονα την πλατεία Αριστοτέλους και δράσεις από την πλατεία Δικαστηρίων έως και την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα βρίσκεται ένα σκαρί- φάτνη με μορφές ζώων, στη βάση του οποίου θα βρίσκεται μια γυναίκα που θα κρατά στα χέρια της ένα μωρό. Απέναντι από τη φάτνη, θα βρίσκεται ένα πλωτό αστέρι το οποίο θα φωτίζει τα νερά του Θερμαϊκού και θα μεταφέρει το βλέμμα του επισκέπτη μέχρι και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα τοποθετηθεί και το ένα από τα συνολικά τέσσερα χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα δούμε στην πόλη.

Λίγο πιο πάνω, στον βόρειο άξονα της Αριστοτέλους, θα περιμένει τους επισκέπτες το σπίτι του Αη Βασίλη, ενώ στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα στηθεί γιορτινή αγορά, η οποία θα θυμίζει ένα μικρό λούνα παρκ. Μικροί άγγελοι και άλλα φωτεινά “σινιάλα” θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, όπως ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, το πάρκο του νέου δημαρχείου και η παραλιακή λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου, ενώ γιορτινά θα στολιστούν και οι υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες του κεντρικού δήμου.

Πηγή:thestival.gr