Τα 10 θανάσιμα αμαρτήματα των ανδρών που ξενερώνουν τις γυναίκες

Στην αρχή της γνωριμίας όλα φαίνονται ιδανικά. Η έκσταση της ερωτικής έλξης καλύπτει τις διαφορές και τις αδυναμίες και των δύο. Κάθε γυναίκα όμως αναλύει και τσεκάρει τις συμπεριφορές του άνδρα που έχει απέναντί της κι όχι μόνο αυτό, αλλά και τα συζητάει με τις φίλες της για να ελέγξουν αν ο «υποψήφιος» παρουσιάζει κάποια από τις συμπεριφορές «θανάσιμα αμαρτήματα» των ανδρών.

Το top 10 των συμπεριφορών που ξενερώνουν κυριολεκτικά τις γυναίκες είναι οι παρακάτω:

1. Η τσιγκουνιά σ’ έναν άνδρα προκαλεί εξαρχής τη χειρότερη εντύπωση γιατί υποδηλώνει και συναισθηματική μιζέρια. Από τα πρώτα ραντεβού μετράει πάρα πολύ η πρόθεση του συνοδού να ικανοποιήσει με τις επιλογές του μια κοπέλα, αποδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη γενναιοδωρία του. Κι επειδή στην εποχή μας υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, μπορούν να τις καμουφλάρουν με ευρηματικότητα πίσω απ’ το ρομαντισμό (π.χ. μια κοπέλα μπορεί να εντυπωσιαστεί ακόμη και από μια ρομαντική βόλτα στην παραλία και ποτά αγορασμένα από ένα περίπτερο κλπ.). Πάντα μετράει η κίνηση και η εντύπωση που θα προκαλέσει.

2. Οι γυναίκες από τη φύση τους είναι ωραιοπαθείς. Φανταστείτε να αντικρύζουν άνδρες ερωτευμένους με την εικόνα τους, την εμφάνισή τους, την ομορφιά, τα ρούχα κλπ. Μας αρέσει η κομψή και ανεπιτήδευτη εμφάνιση στους άνδρες χωρίς υπερβολές και τάση επίδειξης των χαρισμάτων τους.

3. Σκεφτείτε πόσο βαρετός είναι ο τύπος του άνδρα που φλυαρεί συνέχεια για τον εαυτό του και με κάθε ευκαιρία επιδεικνύει πόσο ξερόλας είναι. Το αποκορύφωμα είναι όταν προσπαθεί να φανεί και χιουμορίστας με κρύα ανέκδοτα και ανούσιες ιστορίες.

4. Η συμπεριφορά που μπορεί να καταστρέψει την όμορφη ατμόσφαιρα είναι σίγουρα η γκρίνια. Τίποτα δεν του αρέσει, κάνει πικρόχολα σχόλια, διαφωνεί για να διαφωνεί και γενικά χαλάει κάθε διάθεση με τον αρνητισμό του.

5. Όταν βγαίνετε μαζί με φίλους είναι εντελώς προσβλητικό να ειρωνεύεται και να μιλάει αδιάντροπα για τις προσωπικές στιγμές μπροστά σε άλλους. Τέτοιου είδους λεκτικές επιθέσεις και κακόβουλα σχόλια δηλητηριάζουν την καλή διάθεση μιας γυναίκας και την προσβάλλουν.

6. Η αφόρητη ζήλια ενός άνδρα που προκαλεί και σκηνές ζηλοτυπίας δεν είναι κι ό,τι καλύτερο. Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι συνέχεια σε μια κατάσταση ελέγχου για το πού πας και με ποιους, πράγμα που σε βάθος χρόνου κουράζει και πνίγει. Η ζήλια μέχρι ενός σημείου είναι αποδεκτή όταν γίνεται διακριτικά και καμουφλαρισμένα πίσω από το ενδιαφέρον. Έτσι αποτελεί και το πιπέρι για τη σχέση.

7. Εκείνο που μπορεί να τρελάνει μια γυναίκα είναι μπροστά στα μάτια της να φλερτάρει με ό,τι κινείται στο χώρο. Είναι μια συμπεριφορά προσβλητική που δείχνει την απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο που συνοδεύει. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο κατά 99% θα φύγετε τσακωμένοι και παρεξηγημένοι απ’ όπου κι αν βρίσκεστε.

8. Ματαιώνει τις συναντήσεις σας, γιατί άλλα πράγματα έχουν πάντα προτεραιότητα, και το χειρότερο, λέει ηλίθια ψέμματα για να τα κουκουλώσει. Όταν μαζευτούν πολλές ακυρώσεις δημιουργείται η εικόνα ενός ανθρώπου που βαριέται ή σε δουλεύει κανονικά. Γενικά το να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται κάποιος όποτε θέλει, στην αρχή μπορεί να είναι ίσως και λίγο γοητευτικό, όσο όμως συνεχίζεται δεν εμπνέει συναισθηματική σιγουριά.

9. Δε σε συστήνει στους φίλους του ή στην παρέα του για χίλιες δυο δικαιολογίες. Σιγά σιγά αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι είσαι μια σχέση βολέματος ή καβάτζας, ενώ συγχρόνως ψάχνεται για κάτι καλύτερο.

10. Μα το χειρότερο όλων είναι να παριστάνει τον ειλικρινή και αξιόπιστο, ενώ πολύ γρήγορα αποκαλύπτεται πως είναι άλλος ένας υποκριτής που εκμεταλλεύεται καταστάσεις και δοκιμάζει τον εαυτό του παίζοντας μαζί σου, ακριβώς επειδή δεν ξέρει τι θέλει. Γιατί αν σε ήθελε και ενδιαφερόταν πραγματικά για σένα, όπως λέει, θα σου φερόταν εξαρχής πιο τίμια και δεν θα ξεκινούσε μια κατάσταση για την οποία δεν αισθανόταν σίγουρος και είχε αμφιβολίες. Εκεί βρίσκεται η ειλικρίνεια, η σοβαρότητα και η συνέπεια συμπεριφοράς.

Απογοήτευση και πάλι απογοήτευση μόνο…

disappointment

Γενικά το μυαλό μιας γυναίκας είναι πολύστροφο και ψάχνει τα βαθύτερα νοήματα πίσω από κάποιες συμπεριφορές. Σε κάθε γυναίκα είναι διαφορετική η διαβάθμιση αυτών των ενοχλητικών συμπεριφορών, αλλά σε γενικές γραμμές όταν εκδηλώνονται σ’ ένα πρόσωπο που μας ενδιαφέρει κάποιες τέτοιες συμπεριφορές, τότε αυτές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το θετικό κλίμα που θέλουμε να υπάρχει σε μία σχέση, γιατί πολύ απλά η γυναίκα μέσα της ψάχνει πάντα το ιδανικό πρότυπο σ’ έναν άνδρα, παρόλο που τελευταία έχουμε ρίξει πολύ νερό στο κρασί μας, μειώνοντας τις προσδοκίες μας κατά πολύ.

Διαβάστε προηγούμενα άρθρα:

Υπάρχει ο «τέλειος» άνδρας;

«Φοβάμαι να μείνω μόνος…»

Πώς σου δείχνει ένας άντρας ότι σε θέλει;

Κάποιος σου μιλάει, ΑΚΟΥΣ;

Δίλημμα: Επανασύνδεση μετά τον χωρισμό;

Από φίλοι εραστές: Αξίζει να ρισκάρετε τη φιλία σας για τον έρωτα;