The big truth about some luxurious legends of fashion

Τελικά η φράση ‘’όλοι από κάπου χαμηλά ξεκίνησαν’’ όση μιζέρια κι αν κρύβει μέσα της, άλλη τόση αλήθεια εμπεριέχει. Κι αυτό έρχονται να μας το επιβεβαιώσουν μερικά από τα μεγαλύτερα, πολυτελή και παγκοσμίου φήμης  fashion brands σύμφωνα με την ιστορία που όπως ανακαλύψαμε έχουν.

So let’s see..

How Coco Chanel made it.

Για την κυρία Chanel τίποτα δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν ξεκίνησε τόσο ιδανικά όσο μπορεί να φανταζόμαστε. Η ίδια μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο όπου και έμαθε να ράβει. Αργότερα δούλεψε ως τραγουδίστρια απ’ όπου και απέκτησε το ψευδώνυμο ‘’Coco’’, ενδεχομένως από κάποιο μουσικό κομμάτι. Η πρώτη της επιχειρηματική δράση ξεκίνησε με ένα μαγαζί που πουλούσε καπέλα με τη συμμετοχή δυο ακόμα συνεργατών. Αργότερα δημιούργησε το πρώτο της άρωμα το οποίο βρήκε τεράστια απήχηση στο γαλλικό κοινό φυσικά. Οι μεγάλες συνεργασίες κάπως έτσι ξεκίνησαν και τα πρώτα κέρδη έφτασαν. Δεν άργησε να σχεδιάσει και το πρώτο κλασσικό κοστούμι αναδεικνύοντας για πρώτη φορά πως και οι γυναίκες μπορούν επάξια να υποστηρίξουν ένα κοστούμι, προνόμιο ως τότε μόνο των ανδρών. Ταυτόχρονα, ανέδειξε τη κομψότητα που μπορεί να έχει ένα απλό μαύρο φόρεμα στις βραδινές εξόδους μιας γυναίκας. Στόχευε σε μια μόδα που θα απάλλασσε πλέον τις γυναίκες από τα άβολα ρούχα και τους στενούς κορσέδες και τα κατάφερε!

How Hugo Boss made it.

O Hugo Boss ξεκίνησε την καριέρα του πουλώντας ενδύματα σε μια περιοχή της Στουτγάρδης της Γερμανίας (1924). Ωστόσο, η επιχείρηση δεν άντεξε για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα 6-7 χρόνια μετά να κηρύξει πτώχευση λόγω της οικονομικής κατάστασης της Γερμανίας. Την περίοδο αυτή έγινε μέλος του ναζιστικού κόμματος κι άλλων οργανώσεων της εποχής. Μετά την ένταξη του σε αυτές τις οργανώσεις τα κέρδη του πολλαπλασιάστηκαν κατά πολύ. Γύρω στο 1935 έγινε και ο επίσημος προμηθευτής στολών του γερμανικού στρατού του Σώματος του Χίτλερ κι άλλων οργανώσεων. Πηγές μας φανερώνουν πως ο Hugo Boss χρησιμοποιούσε ως εργάτες για την παραγωγή των ενδυμάτων αιχμαλώτους πολέμου από διάφορα κράτη. Ο ίδιος πέθανε το 1948, το brand ωστόσο συνέχισε να ζει. Ο γιος του κατάφερε να αποκαταστήσει τη φήμη της επωνυμίας όταν έβγαλε τα πρώτα Hugo Boss κουστούμια και κάποια χρόνια αργότερα το πρώτο άρωμα.

How Louis Vuitton made it.

Ο Louis Vuitton σε ηλικία 13 ετών εγκατέλειψε το σπίτι του και ξεκίνησε το ταξίδι του για το Παρίσι με τα πόδια. Το ταξίδι του αυτό είχε διάρκεια σχεδόν 3 χρόνια και στη διάρκεια του έβρισκε πρόσκαιρες δουλειές προκειμένου να κοιμηθεί κάπου και να τραφεί. Σε ηλικία 16 ετών κατάφερε να φτάσει στο Παρίσι όπου δούλεψε ως κατασκευαστής κουτιών στο εργαστήριο του Monsieur Marechal (1836).  Την εποχή αυτή το επάγγελμα του Vuitton ήταν ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η συσκευασία έπαιζε μεγάλο ρόλο τόσο για τα δώρο όσο και για τη φύλαξη των αγαθών. Στην ηλικία των 33 κατάφερε να ανοίξει το δικό του μαγαζί συσκευασιών και μάλιστα υπήρχε μια επιγραφή έξω από το μαγαζί που έγραφε:  ‘’ Securely packs the most fragile objects. Specializing in packing fashions’’. Ήταν η πρώτη φορά που η αγορά αντίκρισε κουτιά-βαλίτσες χωρίς στρογγυλεμένες τις κορυφές. Όταν τον διαδέχτηκε ο γιος του θέλησε να ξεκινήσει παγκόσμιες συνεργασίες κι ακολούθως επέκτεινε τη ποικιλία των ειδών σε αυτή που σήμερα γνωρίζουμε.

louis_vuitton_paris_secret_places_chiara_ferragni_veronica_ferraro_nob_realnob_alessandra_air__asnieres_sur_seine_maison_de_famille_atelier_010.jpg
A Legendary History | Louis Vuitton

P.S.: Firstly, Even the diamonds are just stones.