Περιπλανώμενος κανείς μέσα στους πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης, θα περάσει μπροστά από αρκετές patisserie-ζαχαροπλαστεία τα οποία φέρνουν στην ατμόσφαιρα της πόλης μια γλυκιά και λαχταριστή οσμή.
Ναι! Καλά το είπα.. είναι αρκετές οι patisserie μα καμία δεν είναι σαν εκείνη, την μικρή, μαύρη και τσαχπίνικη patisserie στην Παύλου Μελά, η οποία θα σε κάνει να κοντοσταθείς απ’έξω, να μυρίσεις την λαχταριστή ζύμη και τελικά να μην μπορέσεις να αντισταθείς και να εισβάλλεις στον μικρό λαχταριστό αυτό παράδεισο είτε είσαι χορτάτος είτε όχι.
Το όνομα της είναι “Jerry’s Foοdtruck” και είναι η πιο “γλυκιά” καντίνα στην πόλη. Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι η λαχταριστή νότα του street food της Θεσσαλονίκης που έχει ως moto της το «Deli street food lovers» και ως σήμα κατατεθέν της, την ριγέ ασπρόμαυρη τέντα της.
Η “ασπρόμαυρη” καντίνα θα σου προσφέρει την πιο λαχταριστή γεύση των ντόνατ και των φρεσκοφουρνιτών κρουασάν, συνδυασμένα με μια τεράστια ποικιλία από γεμίσεις και επικαλύψεις που σε φέρνουν ένα βήμα πριν τον πειρασμό. Αφράτα hot dog, μια signature pitzza η οποία σέβεται τον εαυτό της και θέλει από μόνη της να ξεχωρίζει και έτσι γράφεται με t καθώς η βάση της είναι πίτα, τοστ, δροσεροί χυμοί και το λαχταριστό «Sallonika», τσουρεκάκι λουσμένο με καυτή πραλίνα που έχει γίνει σήμα κατατεθέν για τους Θεσσαλονικείς, είναι μερικές από τις λιχουδιές που θα βρεις στην Jerry’s Foοdtruck.
Η Jerry’s Foοdtruck καντίνα ανήκει στους Γιάννη Χρηστίδη και Τάσο Γκουζγκούνη και η έμπνευση τους για την δημιουργία της “γλυκιάς και λαχταριστής καντίνας” έγινε από έναν μακρινό θείο που ανακάλυψαν πως είχαν, όταν γνωρίστηκαν. “Για την ιστορία ο θείος Γεράσιμος (aka Uncle Jerry), γεννήθηκε το 1921 σε ένα μικρό χωριό της Βόρειας Ελλάδας. Από μικρός ασχολήθηκε με τη φάρμα της οικογένειάς του μέχρι τη στιγμή που άρπαξε την ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Αμερική. Ήταν μόλις 19. Έφτασε στη Νέα Υόρκη με ένα μπουλούκι μεταναστών, με μόνο οδηγό την περιέργεια και την αυτοπεποίθησή του. Με τα λιγοστά χρήματα που έβγαζε, σύντομα βαρέθηκε το καθημερινό φαγητό που έτρωγε και άρχισε να πειραματίζεται με ό,τι μπορούσε να αντέξει η τσέπη του. Και κάπως έτσι βρήκε τη κλίση του. Ξεκίνησε τα ταξίδια σε όλη την Αμερική ψάχνοντας δουλειά σε τοπικά εστιατόρια. Σε κάθε του στάση ανακάλυπτε νέες γεύσεις και συνδυασμούς, ώσπου το 1943 έστησε την πρώτη του καντίνα. Μια καντίνα που πήγε στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Ευρώπη, έμπλεξε αλλοεθνείς κουζίνες και τάισε πολύ κόσμο στο δρόμο του. ” Πηγή : popaganda.gr
Αν λοιπόν είσαι ο πιο λιχούδης άνθρωπος του κόσμου ή ακόμα και αν δεν είσαι ή αν έχεις συχνές υπογλυκαιμίες σαν εμένα ή ακόμα και αν δεν έχεις ή τέλος πάντων ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης των γλυκών (καλά! για σένα που είσαι δεν το συζητώ), δεν έχεις παρά να περάσεις από την πιο γλυκιά καντίνα της πόλης και να γευθείς τις πιο ζουμερές, λαχταριστές,χρωματιστές και πεντανόμιστες λιχουδιές που έχει να σου προτείνει το menu του μαγαζιού ή ακόμα μπορείς να αφήσεις την δική σου φαντασία να ταξιδέψει κάπου εκεί … ανάμεσα στους καταρράχτες της ταινίας “Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της Σοκολάτας” και να δημιουργήσεις τους δικούς σου συνδυασμούς.
Αν λοιπόν μετά από όλες αυτές τις φωτογραφίες και τις δικές μου “τρελές” και ζουμερολιχουδάτες περιγραφές δεν έχεις πειστεί ακόμη πως θα τα λατρέψεις, δεν έχεις παρά να περάσεις από την Jerry’s Foοdtruck και να γευθείς τις πιο γλυκές λιχουδιές.
Η γλύκα έχει όνομα : Jerry’s Foοdtruck , Διεύθυνση : Παύλου Μελά 44 και μια μικρή δόση street food τέχνης μέσα στην πιο ερωτική πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.
Καλή όρεξη !!!!