Τι να δω: Scott Pilgrim vs the World

Ήρθε ξανά η στιγμή να προτείνω ταινία, και αυτήν τη φορά θα δώσω στ’ αλήθεια κάτι πρωτότυπο. Μια ταινία που θα μπορούσε να αποτελέσει είδος από μόνη της. Όταν βγήκε, δεν πήρε την αναγνώριση που έπρεπε και ψιλοβούλιαξε κάτω από πιο πετυχημένα και εντυπωσιακά blockbuster.  Αν όμως έχεις βαρεθεί τις συνηθισμένες, σοβαρές ταινίες, και θες να σπάσει λίγο το χειλάκι σου ενώ θα σκέφτεσαι “τι ακριβώς βλέπω τώρα;”, τότε το Scott Pilgrim vs the World είναι για σένα.

Scott Pilgrim Vs The World GIF

Βασισμένη στην σειρά graphic novel με τίτλο Scott Pilgrim, η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Edgar Wright (πρόσεξε τώρα τι έχει αυτός στο βιογραφικό του, εκτός από πανέμορφο όνομα : σκηνοθέτης στην τριλογία Shaun of the Dead – Hot Fuzz – The World’s End, το ίδιο στο Baby Driver, ενώ μαζί με τον Joe Cornish συνέγραψαν το σενάριο για το Ant-Man. Smooth.) και πρωταγωνίστησαν ο Michael Cera (Juno, Youth in Revolt) και η Mary Elizabeth Winstead (Death Proof, 10 Cloverfield Lane). Fun fact: δευτερεύοντες ρόλους στο έργο έχουν ο Chris Evans, πλέον γνωστός ως Captain America, ο Brandon Routh – ενσαρκώνει τον Ray Palmer/Atom σχεδόν σε όλες τις σειρές του Arrowverse ενώ είχε παίξει και τον Superman στο Superman Returns –  και η Brie Larson, η οποία είναι προγραμματισμένο να εισέλθει στο MCU ως Captain Marvel. Αν όχι εντυπωσιακό, τουλάχιστον προφητικό: αυτή η ταινία ήταν εξαρχής “γεννημένη” για μεγάλα πράγματα! Απλώς, όχι στην εποχή της: με περίπου 48 εκατομμύρια box office, κατάφερε μετά βίας να καλύψει το μισό budget της, το οποίο ανερχόταν στα 85-90. Σνιφ-σνιφ.

Στην ταινία μας, ο νεαρός Scott (Michael Cera) είναι ο μπασίστας της μπάντας Sex Bob-Omb. Παράλληλα, γνωρίζει την Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead), η οποία είναι το ποιο κουλ, όμορφο και ποθητό πράγμα που έχει αντικρίσει στην 22χρονη ζωή του. Για να την κερδίσει όμως, πρέπει να αντιμετωπίσει τους 7 πρώην της, οι οποίοι έχουν σχηματίσει μια αδίστακτη ομάδα για να εμποδίσουν τους επίδοξους μνηστήρες από το να απλώσουν χέρι στην Ramona. Όμως, τι θα γίνει με την δικιά του, αδίστακτη πρώην; Με την μπάντα του; Με την ζωή του; Θα ανατρέψει όσα γνώριζε, ή θα ανατραπεί ο ίδιος;

scott pilgrim vs the world GIF

Πρόκειται σαφώς για μια κωμωδία, αν και ίσως το χιούμορ δεν απευθύνεται σε όλους. Το ξεχωριστό με αυτήν την ταινία είναι η videogame αισθητική της. Είναι λες και μεταφέρθηκες σε έναν κόσμο όπου ισχύουν οι κανόνες των κλασσικών, old-school παιχνιδιών, σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά και ανατρέψιμα ανά κάθε στιγμή που περνάει. Ομολογώ πως κι εγώ στην αρχή, μόλις είδα την ταινία, είχα μπερδευτεί αρκετά. Όμως άπαξ και συνηθίσεις σε αυτήν την λογική και αισθητική, τότε η απόλαυση σε περιμένει. Εγγυημένα.

Επίσης, έχουμε ένα όμορφο ρομάντζο, δράση και μονομαχίες με κάθε λογείς αντιπάλους (οι πρώην είναι πολλοί, διαφορετικοί και παλαβοί), μηνύματα για την προσωπική ολοκλήρωση και την αποδοχή της ευθύνης που κρίνονται απαραίτητα για τον καθένα μας και, τέλος ΜΟΥΣΙΚΑΡΑ ΡΕ ΦΙΛΕ. Κινούμενα γύρω από τη σφαίρα της ροκ, τα κομμάτια που ακούγονται στην ταινία αξίζουν πραγματικά την ακρόαση σου, τόσο μέσα όσο και έξω από αυτήν.

Scott Pilgrim Vs The World GIF
 Για να το συνοψίσουμε, το “Scott Pilgrim vs the World” δεν έκανε και τόσο καλή αρχή. Ίσως τώρα εσύ μπορείς να την βοηθήσεις να βρει το happy end που δικαιούται αυτή και ο πρωταγωνιστής της. Και εσύ στην τελική. Και εγώ. Γι’ αυτό κοίτα να στείλεις και σε κανέναν άλλο το κείμενο, για να γίνεις δυο φορές καλός σε μία μέρα. Go for it!
Πηγές: wikipedia.com, giphy.com

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *