Το κράτος θα συνεισφέρει στον μισθό των εργαζομένων για τις μέρες που δεν θα δουλέψουν

Διευκολύνσεις και ρυθμίσεις φόρων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση απομακρύνεται, πλέον, από τη λογική της επιδότησης και κινείται προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα προκειμένου οι ίδιες οι επιχειρήσεις να στηρίξουν τους εργαζόμενους.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι αρκετές επιχειρήσεις έχουν ήδη ζητήσει την άρση της αναστολής του προσωπικού τους καθώς ετοιμάζονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Το κράτος, τους εργαζόμενους που δεν θα τους πάρει η επιχείρηση θα συνεχίσει να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό που έχουμε συμφωνήσει, αλλά όταν ένας επιχειρηματίας ζητήσει πίσω τον εργαζόμενο, το κράτος θα συνεισφέρει για τον αριθμό των ημερών που δεν είναι σε εργασία», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με τις πληρωμές φόρων, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα υπάρξουν διευκολύνσεις και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ρυθμίσεις και δόσεις εξηγώντας ότι η έκταση των σχετικών ρυθμίσεων δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί καθώς δεν ξέρουμε την έκταση και την ένταση του προβλήματος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις: «Θα πράξουμε με αίσθημα δικαίου, προφανώς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας, αλλά διατηρώντας και την κουλτούρα πληρωμών», τόνισε και υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς για το θέμα είναι σε εξέλιξη. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι υπήρξε διαφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την μείωση του ΕΝΦΙΑ και για την προστασία της α’ κατοικίας.

Τέλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι υπεγράφη η ΚΥΑ για την χορήγηση των 800 ευρώ και σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι είκοσι άτομα ενώ τόνισε ότι δίνεται παράταση για την ένταξη στη σχετική ρύθμιση μέχρι τις 28 Απριλίου. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, θα ενταχθούν στην προστασία για περίπου 4.000 παραγωγούς λαϊκών αγορών που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τους τόπους διαμονής τους.

Πηγή: iefimerida.gr