Τσιόδρας: 99 νέα κρούσματα και συνολικά 59 νεκροί στην Ελλάδα

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 99 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πια σε 1.613. 119 αφορούν το πλοίο. 335 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 563 με γνωστή επαφή.

92 πολίτες είναι διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε έξι νέους θανάτους και πλέον το σύνολο των θυμάτων στη χώρα μας φτάνει τους 59.

11 έχουν εξέλθει από τα νοσοκομεία, με το 55% από αυτούς να έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή να είναι ηλικιωμένοι.

“Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν”, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας για τα ζώα συντροφιάς, μετά τις αναφορές στο εξωτερικό για κρούσματα κορονοϊού σε γάτες.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι έως σήμερα ξέραμε για μια γάτα στο Βέλγιο και δυο σκύλους στο Χονγκ Κονγκ. Οι ιδιοκτήτες γάτας δεν πρέπει να ανησυχούν, είπε και δεν υπάρχει λόγος να τα εγκαταλείπουν όπως έχει γίνει και στο εξωτερικό.

Πολύ πρόσφατα αποτελέσματα από την Κίνα δείχνουν πρόοδο  για νέο πειραματικό φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα πειράματα που έγιναν μέχρι αυτή την στιγμή στην ανθρωπότητα.

ΠΗΓΗ