Εαν η ταυτότητα σου γράφει ΘΕΣ/ΝΙΚΗ δεν μπορείς να βγάλεις διαβατήριο

Στις αρχές του Δεκεμβρίου έφτασε στις Διευθύνσεις Διαβατηρίων και στα Γραφεία Έκδοσης Ταυτοτήτων ολόκληρης της χώρας διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία ορίζει ότι θα πρέπει να αντικαθίστανται ο αστυνομικές ταυτότητες πολιτών που καταγράφουν τον τόπο καταγωγής διακεκομμένα (π.χ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗ και όχι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) εφόσον οι πολίτες αυτοί επιθυμούν έκδοση Διαβατηρίου.

Ξεκαθαρίζεται ότι η αντικατάσταση Αστυνομικής Ταυτότητας αφορά μόνο όσους επιθυμούν την έκδοση διαβατηρίου και έχουν ταυτότητα που αναγράφει τον τόπο καταγωγής τους διακεκομμένα. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη το ίδιο ισχύει και για άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Πτολεμαΐδα και τα Δωδεκάνησα.

Η εν λόγω διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό πολιτών στα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων για να παραλάβουν νέες αστυνομικές ταυτότητες. Πέρα από το κόστος των φωτογραφιών για τη νέα ταυτότητα που βρίσκεται περίπου στα 5 ευρώ οι πολίτες καλούνται να δηλώσουν τη νέα τους ταυτότητα σε τραπεζικά ιδρύματα, εφορίες κ.α.

Πηγή:thestival.gr