Φίλης: “Ουσιαστικές αλλαγές χωρίς οικονομικό κόστος”

Στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή σε σχολείο στην Κω, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, τα φαινόμενα της σχολικής βίας είναι λιγότερης ένστασης από αυτή που τελικά μεταδίδεται από τα Μέσα Ενημέρωσης ενώ όπως είπε πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό».

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ο κ. Φίλης προανήγγειλε μέχρι το τέλος του μήνα την πρόσληψη περίπου 1.000 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία.

Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είπε πως «μετά από 30 χρόνια τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους» ενώ μίλησε για τρεις μάχες που δόθηκαν από το υπουργείο. Η πρώτη για να ανοίξουν τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό, η δεύτερη για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η τρίτη για την αλλαγή της εκπαιδευτικής καθημερινότητας. Ο υπουργός έκανε λόγο μάλιστα για «ουσιαστικές αλλαγές χωρίς οικονομικό κόστος».

«Το σημερινό σχολείο δεν μας ικανοποιεί. Ο σημερινός τρόπος που μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια δεν είναι σωστός και αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας ενώ σημείωσε πως αλλαγές στο Λύκειο θα γίνουν οι οποίες θα ανακοινωθούν «εγκαίρως».

Πηγή: thestival.gr