Ομαδική μήνυση για απάτη κατά της διοίκησης του ξενοδοχείου Miraggio Thermal Spa

Μήνυση για ανεξόφλητες υποχρεώσεις που φθάνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ κατέθεσαν περίπου 20 εργολάβοι προς την ρωσική ιδιοκτησία του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Miraggio Thermal Spa στο Παλιούρι Χαλκιδικής, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 2016.

Η ομαδική μήνυση για απάτη κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατά 18 φυσικών προσώπων, μετόχων και εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας εταιρείας του πολυτελούς ξενοδοχείου «Med Sea Health ΑΕ» και της τεχνικής εταιρείας Stroicentre.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να στραφούν δικαστικά κατά των παραπάνω προσώπων και άλλοι 20 περίπου εργολάβοι για το υπόλοιπο ποσό των ανεξόφλητων υποχρεώσεων, που συνολικά φθάνουν τα 10 εκατ.ευρώ.

Στη «Med Sea Health» συμμετέχουν ομογενείς από τη Ρωσία και Ρώσοι επενδυτές. Η επένδυση για το Miraggio, που έλαβε και επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο, εκτιμάται ότι ανήλθε σε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, η Med Sea Health έχει ανακοινώσει ότι στα σχέδια της είναι η δημιουργία, σε όμορη έκταση, παραθεριστικού χωριού με το συνολικό ύψος της επένδυσης στην περιοχή Κάνιστρο στο Παλιούρι να ανέρχεται σε περίπου 120 εκατ.ευρώ.

Όπως καταγγέλλουν οι εργολάβοι, οι επενδυτές της Med Sea Health AE ίδρυσαν οι ίδιοι μία τεχνική εταιρία, με την επωνυμία Stroicentre, η οποία και ανέλαβε την κατασκευή του Miraggio.

Σύμφωνα με τους εργολάβους, η Stroicentre είχε κοινό μάνατζερ με τη Med Sea Health, χρησιμοποιούσε την έδρα της εταιρείας, τον λογιστή της, ακόμη και τους τηλεφωνικούς της αριθμούς, ενώ σε όλα τα διοικητικά της συμβούλια μετείχαν κοινά πρόσωπα, μέτοχοι ή συγγενείς μετόχων τόσο της μίας όσο και της άλλης εταιρείας και μερικοί υπάλληλοι.

Οι επιχειρηματίες του Mirragio φέρεται να ζητούσαν μεγάλες πιστώσεις από τους εργολάβους, που εκτελούσαν τις εργασίες στο ξενοδοχείο και οι οποίοι τιμολογούσαν και πίστωναν τις απαιτήσεις τους στη Stroicentre. Οι εργολάβοι υποστηρίζουν ότι εισέπραξαν μόνο το 70-75% των απαιτήσεών τους, καθώς από τον Αύγουστο του 2016 ξεκίνησε να γίνεται έντονο το πρόβλημα με τις πληρωμές τους. Όταν, δε, απελπισμένοι και υπό την απειλή να οδηγηθούν σε χρεοκοπία απευθύνθηκαν στους επενδυτές του Miraggio ζητώντας την εξόφληση των απαιτήσεων τους, οι ίδιοι άνθρωποι που τους προσέλαβαν, όπως λένε, διαχώρισαν τη θέση τους υποστηρίζοντας ότι οι υποχρεώσεις δεν είναι πρόβλημα της Med Sea Health αλλά της Stroicentre, όπου και έχουν κοπεί τα τιμολόγια.

Οι εργολάβοι καταγγέλουν, επίσης, ότι οι Ρώσοι επενδυτές μετά τη λειτουργία του ξενοδοχείου έκλεισαν τις στρόφιγγες της ρευστότητας στη Stroicentre με συνέπεια να έχουν σφραγιστεί επιταγές της εταιρείας και να έχουν συσσωρευτεί ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ.

Πηγή: voria.gr