Καλό ταξίδι σ’ έναν ήρωα πατριώτη!

Σε μια εποχή όπου το φαίνεσθαι κυριαρχεί και η παγκοσμιοποίηση φθείρει τον σύγχρονο άνθρωπο δημιουργώντας ρήγματα στην έννοια του πατριωτισμού καθώς αποσυνδέει τους πολίτες από τις εθνικές τους ρίζες, κάποιοι παραμένουν πατριώτες και δίνουν και την ζωή τους για την χώρα τους.

Γράφει η Κωνσταντίνα Νίκα, φοιτήτρια Νομικής Α.Π.Θ.

Ένας από αυτούς ήταν και ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος χειριστής του Mirage 200-5 Mk2 που σε ηλικία 34 ετών κατέπεσε μαχόμενος πριν προσγειωθεί εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου με σκοπό την υπεράσπιση της πατρίδας του. Πόνο και θλίψη έχει σκορπίσει ο χαμός του ήρωα σμηναγού του οποίου ο πατριωτισμός και το απαράμιλλο θάρρος για την υπεράσπιση των συνόρων, κόστισαν την ζωή του.

Πλέον απαραίτητη καθίσταται η αρωγή της πολιτείας να παρέχει άμεση στήριξη στην οικογένεια του Γιώργου Μπαλαταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος. Ας του ευχηθούμε εκεί που βρίσκεται να “πετάει” σε καθαρούς ουρανούς και να είναι σίγουρος πως αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την γενιά που συνεχίζει να υπερασπίζεται όπως και εκείνος τα σύνορα της χωράς.

UPDATE: Η Βουλή «υιοθετεί» τα ανήλικα παιδιά του σμηναγού Μπαλταδώρου.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *